Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Trainee till Naturvårdsverket

Är du nyexaminerad eller kommer du att bli det innan hösten 2020? Nu lanserar Naturvårdsverket ett nytt traineeprogram med 10 platser, där du kommer få delta i deras arbete för att göra Sveriges miljöpolitik till verklighet i Sverige, EU och internationellt. De vill bredda sina perspektiv och söker traineer med många olika studiebakgrunder och kompetenser som kompletterar dem inför framtiden.  

Traineeprogrammet löper under 10 månader med start 1 september 2020 och du får en tillsvidareanställning hos Naturvårdsverket. Under programmet kommer du att rotera mellan olika avdelningar och dessutom få delta i utbildningar, seminarier och studiebesök utöver arbetsuppgifter i ordinarie verksamhet. Tillsammans med andra traineer kommer du även att arbeta med mer övergripande utvecklingsarbete samtidigt som du kommer att ha tillgång till erfarna kollegor som kan stötta dig i ditt dagliga arbete och i din utveckling. Vid slutet av traineeprogrammet kommer din kompetens och dina intressen att matchas mot verksamhetens behov och utifrån det bestäms ditt nästa steg i organisationen.

Sök till Traineeprogrammet för att:

  • Få insikt och förståelse – som trainee kommer du att få förståelse och kunskap om hur en myndighet arbetar och om samspelet mellan politik, myndigheter, näringsliv, medborgare och andra aktörer i samhället.
  • Utveckla ditt nätverk – som trainee kommer du att få arbeta, utveckla och utvecklas tillsammans med andra traineer och erfarna kollegor.
  • Påbörja en spännande karriär – som trainee kommer du att få erfarenhet och kunskaper som kommer vara viktiga för din framtid och dessutom erbjuds du en tillsvidareanställning.

Mer information om programmet (från Naturvårdsverket)

Traineeprogrammet löper under 10 månader med start 1 september 2020. Du kommer att få en tillsvidareanställning hos Naturvårdsverket. Vid slutet av traineeprogrammet kommer din kompetens och dina intressen att matchas mot verksamhetens behov och utifrån det bestäms ditt nästa steg i organisationen. Under programmet kommer utbildningar, seminarier och studiebesök att varvas med arbetsuppgifter i ordinarie verksamhet.

Under din traineeperiod kommer du att rotera mellan våra olika avdelningar vilket innebär att du kommer få insyn i olika verksamheter. Tillsammans med andra traineer kommer du även att arbeta med mer övergripande utvecklingsarbete samtidigt som du kommer att ha tillgång till erfarna kollegor som kan stötta dig i ditt dagliga arbete och i din utveckling.

Vem Naturvårdsverket söker
Vi söker dig som är intresserad av miljöfrågor och vill bidra till en hållbar samhällsutveckling. Du är nyfiken på samspelet mellan politik, myndigheter, näringsliv, medborgare och andra aktörer i samhället. Du ser potentialen i teknikutveckling och digitaliseringens möjligheter.

För att bli antagen behöver du ha en universitets-/högskoleexamen om minst 180 hp, som ska vara klar senast vid programmets start. Din examen får vara högst två år gammal. De vanligaste utbildningsbakgrunderna bland våra medarbetare är miljö -och naturvetare, ingenjörer och jurister. Inom ramen för traineeprogrammet vill vi öppna upp för fler och efterfrågar därför sökande med varierad kompetens och erfarenhet. Det betyder att din studieinriktning inte är avgörande. Har du en tvärvetenskaplig utbildning ser vi det som meriterande.

Utöver din utbildning vill vi också att du har för Naturvårdsverkets uppdrag relevant erfarenhet från arbetsliv, förtroendeuppdrag eller ideella engagemang, gärna i internationell kontext. Det är även viktigt att du har goda språkliga kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För att passa i rollen som trainee ser vi att du är nyfiken, initiativtagande och att du motiveras av att jobba med utveckling. Du är kommunikativ, prestigelös och vill dela med dig av din kunskap. Du behöver kunna arbeta självständigt men även trivas i samarbete med kollegor.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!