Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Bli hållbarhetsinspiratör och redaktör för ASAP

Brinner du för hållbar utveckling och vill inspirera andra genom att skapa engagerande texter och innehåll till hemsidor och sociala medier? Sustainergies erbjuder 20 veckors praktik under vårterminen 2019, där du får en unik möjlighet att utveckla dina förmågor och bli en del av vår nya satsning ASAP – A Sustainability Acceleration Project!

Om du inte hört talas om oss innan

Sustainergies är Sveriges främsta plattform för näringsliv, akademi och studenter som vill samarbeta kring hållbarhet. Vi brinner för att fler ska jobba mer med hållbarhet! Verksamheten grundades av studenter för studenter år 2009 och sedan dess har flera tusen deltagare fått uppdrag och erfarenheter genom oss. Vi genomför tävlingar, förmedlar studentuppdrag och praktikplatser, leder workshops och utformar projekt i nära samarbete med akademin samt företag och organisationer inom privat, offentlig och idéburen sektor.

Vårt team består av ett 20-tal studentprojektledare, med fem heltidsanställda som leder verksamheten. Nyfiken på att läsa mer?Vi finns såklart på Facebook, LinkedIn och Instagram.

I augusti lanserade vi A Sustainability Acceleration Project (ASAP) tillsammans med Miljömärkning Sverige (Svanen). Det är vår största satsning någonsin för att boosta studenters kompetens till att driva hållbar utveckling. ASAP bygger på mötet med olika samarbetspartners från näringsliv och samhälle. I år arrangeras ASAP tillsammans med Scania, Samsung och Nordea, som bidrar med sin spetskompetens och insikter från näringslivets olika branscher.
Läs mer om ASAP här

Vilka blir mina uppgifter?

Under din praktik kommer din huvudsakliga uppgift vara planering och utformning av kommunikationen för projektet under våren 2019. Du kommer att skapa innehåll för ASAP:s hemsida, blogg och sociala medier och samarbeta med partners för att ta fram texter om deras roll i att driva en hållbar utveckling.

ASAP handlar om att inspirera och engagera genom kunskap, insikter och nya idéer! Du blir därför en viktig del av teamet med målsättningen att göra ASAP till en levande inspirations- och kunskapsplattform för hur vi tillsammans kan accelerera hållbar utveckling. Under din praktikperiod får du även möjlighet att ta dig an fler spännande uppgifter utifrån dina intresseområden, färdigheter och utvecklingsmål. Du blir en viktig resurs i Sustainergies och jobbar nära vår ledningsgrupp.

Vad innebär en praktik hos Sustainergies för mig?

  • Få praktisk erfarenhet av strategisk kommunikation och planering med fokus på hållbarhet och de globala målen
    En unik möjlighet att boosta ditt professionella nätverk och knyta nya kontakter, både genom våra samarbetspartners men även via Sustainergies och vår arbetsplats, Norrsken House.
  • Ett inspirerande arbete med ett roligt, dedikerat och entreprenöriellt team! Stort eget ansvar och möjlighet att bygga upp praktiska meriter och portföljprojekt för att kick-starta din karriär. Vi vill hjälpa dig att utvecklas!
  • Handledning genom hela praktikperioden; vi vill ge dig det stöd du behöver för att ta fram och följa upp dina egna utvecklingsmål och utforska dina drivkrafter och styrkor inför arbetslivet.

För att trivas och utvecklas i rollen ser vi gärna att du

  • Har ett stort intresse för hållbar utveckling och de globala målen
  • Är mycket bekväm med att producera text och material på engelska samt att skapa engagerande innehåll till sociala medier
  • Tidigare erfarenhet av WordPress är meriterande, men inget krav

Sustainergies är en liten organisation och dina personliga egenskaper och drivkrafter är viktigare än din tidigare erfarenhet. Vi söker dig som trivs med att bidra i flera delar av verksamheten och vågar ta dig an nya uppgifter.

Villkor

Praktikperiod: Våren 2019 med start i januari. Praktik om 20 veckor är att föredra, men även 10 veckor går bra med möjlighet till start i mars.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: Sustainergies kontor på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C i Stockholm.
Handledning: Du planerar ditt arbete tillsammans med Sustainergies verksamhetsutvecklare Victoria och kommer att ha regelbundna reflektioner och utvecklingssamtal under praktikperioden.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!