Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Få konkret kommunikationserfarenhet genom din praktik!

Nu har du möjlighet att via din praktik lära dig hur en kommunikationsavdelning arbetar. Efter din praktik på Kommunikationsenheten kommer du kunna stoltsera med konkret erfarenhet inom exempelvis testframställan, kommunikationsplanering och sociala medier. Vi söker dig som studerar kommunikation/digital kommunikation. Välkommen med din ansökan!

Uppdragsbeskrivning

Som praktikant kommer du planera och genomföra kommunikationsinsatser både externt och internt, exempelvis skriva nyheter för intranätet och praktiskt delta i stödet till chefer i olika kommunikationsbehov.

Du kommer samarbeta med de som bemannar vår kommunikationsjour med händelsestyrd kommunikation som t ex att publicera på webbplatser, bearbeta texter och göra bildval som stödjer budskapen.

Du kommer också delta i enhetens arbete med att bidra i kommunikationsinsatser för hela Naturvårdsverkets verksamhet genom att planera, genomföra och följa upp kommunikation. Du kommer skriva, fota, filma, stämma av med verksamheten och delta i arbetsmöten.

I övrigt kommer du delta i arbetet med kommunikationsprogrammet för plastfrågor och bidra i de uppgifter som ingår; planera och analysera olika kommunikationsbehov och bidra i processen tillsammans med kommunikatörer och handläggare, planera för kommunikationsinsatser, genomföra diverse kommunikationsinsatser i Naturvårdsverkets kanaler.

Meriterande kompetenser och färdigheter

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper och drivkrafter, där vi söker dig som är initiativtagande, kommunikativ och som gärna delar med dig av dina idéer. För att lyckas väl i rollen är det även viktigt att du kan arbeta självständig och att du på ett flexibelt sätt kan planera om vid ändrade omständigheter. Du är utåtriktad och social med god kommunikativ förmåga. För detta uppdrag är det meriterande om du:

  • Läser/har läst kommunikationsutbildning på universitetsnivå
  • Läser/har läst utbildning i digital kommunikation eftergymnasial nivå.
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Uppdragsformat

  • Praktik
  • 20 veckor (30hp) – går även att ha praktik i 15 veckor
  • Start vid terminsstart i augusti 2021
  • Distans inledningsvis, om pandemin lättar är det möjligt att jobba i Stockholm eller Östersund

Ansökan

Ansökan görs direkt via Naturvårdsverkets rekryteringsverktyg och innehåller både text-frågor och uppladdning av ditt CV. Observera att du inte ska använda ett personligt brev i ansökan utan motivera dig i de specifika text-frågorna. Lycka till!

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!