Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Driv utvecklingen för hållbar mat

Vill du djupdyka in i temat “hållbar mat” och samtidigt få värdefull arbetslivserfarenhet under hösten? Gör din praktik på KRAVs livsmedelsavdelning så kan båda delarna bli verklighet. Dessutom får du chansen att bidra till utvecklingen av KRAVs kommande definition av ”hållbar mat”.

Ny strategi kräver ny input

KRAV har en ny strategi med fokus på att aktivt driva utvecklingen inom livsmedelssektorn. Därför blir det viktigt att definiera begreppet “hållbar mat” och sedan säkerställa att KRAVs regler verkligen uppnår önskad effekt och hållbarhetsnytta. Här kan du få vara med och gräva djupare i dessa frågor genom att genomföra research inom olika sakområden, hjälpa till vid både interna och eventuella externa workshops och genomföra omvärldsbevakning.

Du kommer att få erfarenhet av frågor som exempelvis hur man kan mäta och visa upp hållbarhetsnytta på olika sätt (exempelvis Impact Assessments), vad hållbar matproduktion är idag och hur den kan se ut i framtiden. Genom arbetet kommer du både att få insyn i livsmedelsbranschens hållbarhetsarbete och ha möjlighet att bidra positivt till KRAVs arbete. Du kommer att arbeta tillsammans med KRAVs medarbetare och även ha viss kontakt med de KRAV-certifierade företagen.

Vi söker dig som

  • Har stort intresse för hållbarhet och livsmedel, mat eller jordbruk
  • Kan arbeta självständigt och är van att ta egna initiativ
  • Är strukturerad och kunskapstörstig
  • Är pedagogisk och har lätt för att omsätta komplexa texter och underlag till enkla texter och bilder
  • Vill göra praktik i en kunskapsintensiv och medlemsstyrd organisation
  • Har relevant förkunskap från din utbildning, oavsett om du studerar till agronom, miljövetare eller läser andra hållbarhetsrelaterade kurser och program

Villkor

Praktikperiod: Hösten 2018, 10-20 veckor på heltid (15-30 hp) från terminsstart i september.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: KRAVs kontor på Klostergatan 13 i Uppsala.
Handledning: Du kommer att få handledning och planera ditt arbete tillsammans av projektledaren för ”hållbar mat” på KRAVs livsmedelsavdelning.

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!