Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Jul-jobba med Coops hållbarhetsrapportering

Under januari rapporterar alla konsumentföreningar och övriga bolag inom Coop Gruppen in data för en gemensam hållbarhetsrapport. Nu kan du få jobba extra över julledigheten och direkt efter nyår med hanteringen av denna insamling och sammanställning, direkt för Coops hållbarhetschef. Det är främst administrativt arbete, men både meriterande och lärorikt! 

Om COOP

Coop är en av Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln. Ända sedan konsumentkooperationens start 1899 har syftet varit att skapa medlemsnytta genom den samlade styrkan av medlemmarnas konsumtion. Idag finns det cirka 650 Coop-butiker från Katterjåkk i norr till Smygehamn i söder, som ägs av 3,5 miljoner medlemmar i 30 konsumentföreningar. Dessutom har Coop länge levt i framkant av miljö- och hållbarhetstänkande, med certifierad fisk, utsläppta höns, det egna varumärket Änglamark och nu även Hållbarhetsdeklarationer för drygt 10 000 livsmedelsprodukter.

Coop Sverige AB, Coop Logistik AB och alla konsumtföreningar ingår i Coop Gruppen vilket innebär att en stor del av hållbarhetsarbetet sker samordnat. Coop Sverige AB har ett samordnande ansvar och fastställer en gemensam hållbarhetsstrategi och -policys, samt ger alla tillgång till en gemensam struktur, uppföljning och kompetens inom hållbar utveckling. Hållbarhetsrapporten är en del av detta ansvar. Eftersom KF också sammanställer en mer omfattande rapport som inkluderar Coops verksamhet, är Coop Gruppens gemensamma rapport främst en sammanställning av data enligt lagkrav och praxis, inte en GRI-rapport eller kommunikativ produkt.

Uppdrag och arbetsuppgifter

Innan årsskiftet kommer du att få hantera en del förberedelser och infoutskick till alla de som ska rapportera in data till hållbarhetsrapporten. Sedan kommer du i början av januari arbeta med att ta emot och kontrollera data, sammanställa denna i en Excel-mall och hantera påminnelser samt eventuella kompletteringar direkt med konsumentföreningarna som rapporterar. Efter att datainsamlingen är färdig kommer du att sköta en del uppföljningar och avsluta uppdraget under januari eller början av februari. Du kommer att arbeta direkt för Mattis Bergqvist, hållbarhetschef på Coop, samt ha kontakt med ett flertal personer på Coop Sverige AB, konsumentföreningarna och övriga bolag inom Coop Gruppen.

För detta uppdrag bör du vara tillgänglig för flexibelt arbete ca. 5 dagar för förberedelser innan årsskiftet, sedan upp till 8 dagar på heltid i början av januari och eventuellt även 2-4 dagars flexibelt arbete med uppföljning och avslut.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med en inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan och kompetenserna vi söker för just detta uppdrag är:

  • God kunskap om hållbarhetsrapportering
  • Erfarenhet av datasammanställning för ekonomisk uppföljning, energiuppföljning, hållbarhetsrapportering eller leverantörsuppföljningar är meriterande
  • Administrativ-, support- och serviceerfarenheter är meriterande
  • För uppdraget tror vi också att det är viktigt att du är nyfiken, analytisk och service-minded

Villkor

Arbetsplats: På distans eller på plats på Coops kontor i Stockholm, med möjlighet att variera.
Omfattning: Arbetet beräknas omfatta totalt 100-140 h, enligt spec. i uppdragsbeskrivningen, men kan ändras utifrån behov.
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning som studentkonsult via Sustainergies.
Tillträde: Under december enligt ök.

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!