Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Skapa meningsfull kommunikation med Sustainergies

Hur kan vi nå ut med erbjudanden om hållbarhetsjobb till studenter i hela landet? Och hur kan vi bli ännu bättre på att inspirera med tips och goda exempel? Varje månad når Sustainergies ut till tusentals studenter genom våra hemsidor, nyhetsbrev och sociala medier och nu söker vi dig som vill jobba med både text och bild för att skapa smart kommunikation. Vi erbjuder 20 veckors praktik under hösten 2021 och kommer att ge dig unik möjlighet att utveckla dina förmågor och bli en del av Sustainergies växande verksamhet.

Om Sustainergies

Vi brinner för att fler ska jobba mer med hållbarhet! Sustainergies är idag Sveriges främsta plattform för näringsliv, akademi och studenter som vill samarbeta kring hållbarhet. Verksamheten startades av studenter för studenter år 2009 och sedan dess har flera tusen deltagare fått uppdrag och erfarenheter genom oss. Vi genomför tävlingar, förmedlar studentuppdrag och praktikplatser, leder workshops och utformar projekt i nära samarbete med spännande arbetsgivare, allt utifrån en värdegrund baserad på mod, utveckling och relevans. Vi är fyra heltidsanställda i teamet på Norrsken House samt ett 20-tal studentprojektledare. Vi finns såklart också på Facebook, LinkedIn och Instagram om du vill veta mer!

Vad blir mina uppgifter?

Som kommunikationspraktikant kommer du att träna på att skapa engagerande innehåll i flera av Sustainergies digitala kanaler, med handledning och i nära samarbete med vår kommunikationsansvarig och med hela vårt team. Ett viktigt mål under din praktikperiod kommer att vara att bidra till vår satsning på att öka vår räckvidd, antalet följare och vårt genomslag. Du kommer att få en varierande roll med stora utvecklingsmöjligheter och chans att skapa tydlig, meningsfull och attraktiv kommunikation som kan öka effekten av Sustainergies arbete.

Du kommer även att få erfarenhet av flera både strategiska och kreativa arbetsuppgifter, så som att planera kommunikationsarbetet, sätta mål, anpassa budskap till målgrupper, skapa presentationsmaterial och PR. Dessutom kommer du att få delta på event, göra trendspaningar, träffa studenter, alumner och företag för att samla inspiration.

Vad innebär en praktik hos Sustainergies för mig?

  • Ett inspirerande arbete med ett roligt, passionerat och entreprenöriellt team. Stort eget ansvar och möjlighet att bygga upp praktiska meriter och portföljprojekt för att kick-starta din karriär. Vi vill hjälpa dig att utvecklas!
  • Unik insyn i ”hållbarhetssverige” och en boost för ditt professionella nätverk via Sustainergies och vår arbetsplats Norrsken House, Europas största hubb för entreprenörer som jobbar med att lösa världens stora samhällsutmaningar.
  • Handledning genom hela praktikperioden; vi vill ge dig det stöd du behöver för att ta fram och följa upp dina egna utvecklingsmål, träna på projektledning och utforska dina egna drivkrafter.

För att trivas som bäst hos oss ser vi gärna att du

  • Är en idéspruta som är noggrann i ditt genomförande.
  • Kan planera ditt eget arbete och gillar att överträffa omgivningens förväntningar.
  • Trivs väl med att formulera dig i text och skapa engagerande innehåll för sociala medier.
  • Har god känsla för bild- och formspråk. Erfarenhet av foto, film och grafik samt relevant programvara är meriterande.
  • Är nyfiken på nya trender inom socialt entreprenörskap och hållbar utveckling. Arbetar lika flytande på svenska som på engelska, i tal och skrift.

Du ska också veta att vi är mer intresserade av vem du är som person och dina drivkrafter än dina förkunskaper. Då vi är en liten organisation söker vi personer som trivs med att bidra i flera delar av verksamheten och vågar ta sig an nya uppgifter. Det är meriterande om du läser en utbildning inom media, kommunikation, journalistik, marknadsföring eller liknande.

Sist men inte minst, formalia

Praktikperiod: Hösten 2021, 20 veckor på heltid, alternativt 10 veckor enligt överenskommelse.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom ramen för dina studier.
Arbetsplats: Sustainergies kontor på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C i Stockholm.
Handledning: Du planerar ditt arbete tillsammans med Sustainergies kommunikationsansvarig samt vår verksamhetschef, och kommer att ha regelbundna reflektioner och utvecklingssamtal under praktikperioden.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!