På vår hemsida ska du alltid känna dig trygg med vilken information vi samlar in och hur den används. Här kan du se vilka cookies vi samlar in och justera dina inställningar om du vill!
Som medlem i Svensk Dagligvaruhandel har Coop varit med och antagit mål om återvinningsbara och fossilfria plastförpackningar. Nu söker vi två studenter som under hösten ska hjälpa Coop att samla in mer data från leverantörer för att kartlägga materialen som används och tydliggöra förbättringsåtgärder. Det är ett spännande extrajobb för dig som är noggrann, social och intresserad av frågor om plast och förpackningar!
Coop är en av Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln. Ända sedan konsumentkooperationens start 1899 har syftet varit att skapa medlemsnytta genom den samlade styrkan av medlemmarnas konsumtion. Idag finns det cirka 650 Coop-butiker från Katterjåkk i norr till Smygehamn i söder, som ägs av 3,5 miljoner medlemmar i 30 konsumentföreningar. Dessutom har Coop länge levt i framkant av miljö- och hållbarhetstänkande, med certifierad fisk, utsläppta höns, det egna varumärket Änglamark som utsetts till Sveriges Grönaste Varumärke och det senaste initiativet med Hållbarhetsdeklarationer på produktnivå.
Plast har många positiva egenskaper men orsakar även stora problem för vår miljö. Därför arbetar Coop aktivt med plastfrågan inom olika områden, t ex bärkassar, pant och förpackningar. Som medlem i Svensk Dagligvaruhandel har Coop också varit med och antagit branschgemensamma mål om plast som inkluderar:
Som studentkonsult kommer du (tillsammans med en till student) att delta i projektet för att samla in och sammanställa nödvändig information direkt i Coops produktsystem. Det är ett stort antal produkter som omfattas och i första hand kommer kartläggningen att omfatta livsmedelsförpackningar, men kan också sträcka sig över ”non-foods”. Ni kommer att arbeta utifrån en uppsättning frågor som leverantörerna behöver besvara, och det är viktigt hålla god kontakt för att både påminna och ge support när det behövs. Målet är att kartläggningen ska vara klar i november/december och uppgifterna kan justeras eller utökas efterhand vid väl genomfört arbete.
Arbetsplats: Arbetet startar med en uppstart vid Coops kontor i Stockholm, men kan sedan ske på distans och med digitala avstämningar och uppföljningar
Omfattning: 12-16 timmar/vecka löpande, fram till november/december
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning som studentkonsult via Sustainergies
Tillträde: Slutet augusti/början september 2020