Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Kartlägg förpackningar för Coop

Som medlem i Svensk Dagligvaruhandel har Coop varit med och antagit mål om återvinningsbara och fossilfria plastförpackningar. Nu söker vi två studenter som under hösten ska hjälpa Coop att samla in mer data från leverantörer för att kartlägga materialen som används och tydliggöra förbättringsåtgärder. Det är ett spännande extrajobb för dig som är noggrann, social och intresserad av frågor om plast och förpackningar!

Om Coop

Coop är en av Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln. Ända sedan konsumentkooperationens start 1899 har syftet varit att skapa medlemsnytta genom den samlade styrkan av medlemmarnas konsumtion. Idag finns det cirka 650 Coop-butiker från Katterjåkk i norr till Smygehamn i söder, som ägs av 3,5 miljoner medlemmar i 30 konsumentföreningar. Dessutom har Coop länge levt i framkant av miljö- och hållbarhetstänkande, med certifierad fisk, utsläppta höns, det egna varumärket Änglamark som utsetts till Sveriges Grönaste Varumärke och det senaste initiativet med Hållbarhetsdeklarationer på produktnivå.

Plast har många positiva egenskaper men orsakar även stora problem för vår miljö. Därför arbetar Coop aktivt med plastfrågan inom olika områden, t ex bärkassar, pant och förpackningar. Som medlem i Svensk Dagligvaruhandel har Coop också varit med och antagit branschgemensamma mål om plast som inkluderar:

  • Till år 2030 ska plastförpackningarna vara producerade i förnybar eller återvunnen råvara.
  • Till år 2022 ska alla plastförpackningar vara materialåtervinningsbara.
För att omsätta dessa mål behöver Coop nu samla in mer data från leverantörer för att kartlägga materialen som används och välja förbättringsåtgärder.

Ditt uppdrag

Som studentkonsult kommer du (tillsammans med en till student) att delta i projektet för att samla in och sammanställa nödvändig information direkt i Coops produktsystem. Det är ett stort antal produkter som omfattas och i första hand kommer kartläggningen att omfatta livsmedelsförpackningar, men kan också sträcka sig över ”non-foods”. Ni kommer att arbeta utifrån en uppsättning frågor som leverantörerna behöver besvara, och det är viktigt hålla god kontakt för att både påminna och ge support när det behövs. Målet är att kartläggningen ska vara klar i november/december och uppgifterna kan justeras eller utökas efterhand vid väl genomfört arbete.

Vi söker dig som

  • Har viss förkunskap och intresse för förpackningar, materialfrågor och hållbarhet
  • Kan kombinera stor noggrannhet med effektivt och snabbt arbete samt god service
  • Är trygg i användningen av Excel och ev. andra databasverktyg eller it-system
  • Kommunicerar flytande på svenska och engelska muntligt och i skrift, för kontakt med leverantörer

Villkor

Arbetsplats: Arbetet startar med en uppstart vid Coops kontor i Stockholm, men kan sedan ske på distans och med digitala avstämningar och uppföljningar
Omfattning: 12-16 timmar/vecka löpande, fram till november/december
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning som studentkonsult via Sustainergies
Tillträde: Slutet augusti/början september 2020

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!