På vår hemsida ska du alltid känna dig trygg med vilken information vi samlar in och hur den används. Här kan du se vilka cookies vi samlar in och justera dina inställningar om du vill!
Vill du djupdyka in i temat “hållbar mat” och samtidigt få värdefull arbetslivserfarenhet under hösten? Gör din praktik på KRAVs livsmedelsavdelning så kan båda delarna bli verklighet. Dessutom får du chansen att bidra till utvecklingen av KRAVs kommande definition av ”hållbar mat”.
KRAV har en ny strategi med fokus på att aktivt driva utvecklingen inom livsmedelssektorn. Därför blir det viktigt att definiera begreppet “hållbar mat” och sedan säkerställa att KRAVs regler verkligen uppnår önskad effekt och hållbarhetsnytta. Här kan du få vara med och gräva djupare i dessa frågor genom att genomföra research inom olika sakområden, hjälpa till vid både interna och eventuella externa workshops och genomföra omvärldsbevakning.
Du kommer att få erfarenhet av frågor som exempelvis hur man kan mäta och visa upp hållbarhetsnytta på olika sätt (exempelvis Impact Assessments), vad hållbar matproduktion är idag och hur den kan se ut i framtiden. Genom arbetet kommer du både att få insyn i livsmedelsbranschens hållbarhetsarbete och ha möjlighet att bidra positivt till KRAVs arbete. Du kommer att arbeta tillsammans med KRAVs medarbetare och även ha viss kontakt med de KRAV-certifierade företagen.
Praktikperiod: Hösten 2018, 10-20 veckor på heltid (15-30 hp) från terminsstart i september.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: KRAVs kontor på Klostergatan 13 i Uppsala.
Handledning: Du kommer att få handledning och planera ditt arbete tillsammans av projektledaren för ”hållbar mat” på KRAVs livsmedelsavdelning.