På vår hemsida ska du alltid känna dig trygg med vilken information vi samlar in och hur den används. Här kan du se vilka cookies vi samlar in och justera dina inställningar om du vill!
Svenskarna blir mer och mer medvetna om sin köttkonsumtion och nu vill KRAV göra en fördjupad undersökning av hinder och möjligheter för det KRAV-märkta köttet. Du har chansen att delta i analysen som praktikant och bidra till att hitta flaskhalsar och lösningar gällande köttproduktionen, förädlingen och konsumtionen. Via spännande intervjuer med olika intressenter kommer du bli expert på hela livsmedelskedjan, från jord till bord!
Att göra en marknadsundersökning med olika intressenter längs hela kedjan från producent till konsument och identifiera möjligheter och hinder för det KRAV-märkta köttet. Inom detta kan det finnas olika frågor att besvara; varför produceras det kött enligt KRAVs regler som sedan säljs som konventionellt eller EU-ekologiskt? Hur kan efterfrågan på KRAV-märkt kött öka? Vad behöver mellanleden för stöd eller incitament för att mer KRAV-märkt kött ska nå konsumenterna?
Det kommer du undersöka tillsammans med dina kollegor på KRAV. Det är ett varierande arbete där du får möta många intressanta människor och utveckla ditt nätverk inom hela livsmedelskedjan! Du kommer främst att arbeta med intervjuer av bönder, slakterier, livsmedelsbutiker, e-handel och konsumenter. Du kommer fördjupa dig inom områden såsom produktion, marknad, prissättning och regelverk. Resultaten ska sammanställas i en rapport och du kan få möjligheten att kommunicera dina slutsatser både internt och externt. Dessutom kan du få ta del av andra aktuella projekt inom KRAVs affärsområde Lantbruk.
Genom detta arbete kommer du bli expert på KRAV-märkt köttproduktion, med god förståelse för marknaden för ekologiska produkter samt insyn i KRAVs strategiska arbete.
Praktikperiod: Hösten 2019, 10 veckor på heltid (15 hp) med start enligt överenskommelse
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: KRAVs kontor, Klostergatan 13 Uppsala
Handledning: Du handleds av Carin Bolander eller Paula Quintana Fernández, Marknads- och regelutvecklare (Djurhållning)