På vår hemsida ska du alltid känna dig trygg med vilken information vi samlar in och hur den används. Här kan du se vilka cookies vi samlar in och justera dina inställningar om du vill!
Den KRAV-märkta maten har många mervärden, till exempel högre djurvälfärd och ökad biologisk mångfald. För att alla mervärden ska nå slutkonsumenterna behöver de förmedlas av säljare genom hela livsmedelskedjan. Dessa säljares kunskapsnivå och intresse spelar därför en stor roll om mervärden ska nå ut till konsumenter. Det kan så klart påverka vilken mat konsumenterna väljer att köpa! KRAV vill därför utforska möjligheten att skapa nya och spännande sätt att öka säljarnas kunskaper, och nu har du möjligheten bli en del av teamet.
Säljare i butiker och hos grossister är en mycket viktig länk i livsmedelskedjan för att en produkt inte ska förlora sina mervärden. Deras kunskapsnivå och medvetenhet om KRAV-märkta och ekologiska livsmedel kan påverka vilka val kunder, såsom restauranggäster och kunder i mataffärer, väljer att göra. För livsmedelsbranschen finns det e-utbildningar om hållbarhet och ekologiska produkter, men på arbetsplatser där personalomsättningen är hög prioriteras inte dessa i så stor utsträckning. KRAV vill därför hitta nya, effektiva arbetsverktyg för att kunna stärka säljarnas kunskaper och hjälpa dem nå ut med ekologiska mervärden.
Som praktikant kommer du spela en nyckelroll i projektet. I början av praktiken kommer du, tillsammans med din handledare, lägga upp en plan för hur du ska nå målen med projektet. Under praktiken kommer du bland annat att få:
Efter din praktik hos KRAV kommer du vara expert på ekologisk mat och mervärden, både ur handelns och kundens perspektiv!
Praktikperiod: Våren 2020, 10 eller 20 veckor på heltid (15 hp eller 30 hp) med start enligt överenskommelse
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier
Arbetsplats: KRAVs kontor, Klostergatan 13 Uppsala
Handledning: Du handleds av Josefine Larsson/Caroline Hellbacher på KRAV