Tidningen Aktuell Hållbarhet (tidigare Miljöaktuellt och Miljörapporten) uppmärksammade nyligen projektet “Hållbara Restauranger”. Tio restauranger i Göteborg ska under våren arbeta med allt från matsvinn till vattenanvändning och arbetsvillkor, i samarbete med Göteborgs Stad och konsultbyrån U&We. En viktig framgångsfaktor i projektet är att alla restauranger kommer att få hjälp av studentkonsulter från Sustainergies!
Studentkonsulterna Louise och Martin kommer hjälpa de tio restaurangerna att göra nulägesanalyser genom att titta på bland annat vattenanvändning, matsvinn, avfallshantering och städrutiner. Dessutom kommer de att arbeta tillsammans för att förbättra kommunikationen med gästerna, utbilda personalen och skapa ett varaktigt hållbarhetsarbete. Sustainergies projektledare Helena Robling ansvarar för projektet i Göteborg och Linnea Olsson har ansvarat för dess förlaga i Stockholm.
Läs mer i artikeln från Aktuell Hållbarhet, eller följ projektet på Facebook.