På vår hemsida ska du alltid känna dig trygg med vilken information vi samlar in och hur den används. Här kan du se vilka cookies vi samlar in och justera dina inställningar om du vill!
Hjälp restauranger att bli mer hållbara genom att extrajobba som hållbarhetscoach för nätverket Hållbara Restauranger. Rollen passar dig som är student och vill få erfarenhet som coach, konsult, inspiratör och projektledare inom hållbarhetsområdet. Vi söker flera coacher som kommer att utvärdera, inspirera och utveckla flera restauranger restauranger, i Göteborg, Umeå eller Stockholm.
Nätverkets vision är att påverka restaurangbranschen att jobba med hållbart. Fem områden ligger i fokus: Mat, Miljö & Klimat, Reko, Kommunikation och Ekonomi – givetvis med gästen ständigt i centrum. En förstudie har visat att det finns ett stort gap mellan vad gästerna önskar och vad restaurangerna gör på hållbarhetsområdet. Nätverket är nationellt och växer snabbt med såväl leverantörer och restauranger som medlemmar. Hållbara Restauranger är inte en ny märkning eller ett pris, det är ett initiativ och en process som hjälper branschen ta ansvar och våga leda en förändring. Nätverket koordineras och leds av hållbarhetskonsulter på U&We som bland annat byggt en ”verktygslåda” för att ge restaurangerna praktisk hjälp att gå mot ökad hållbarhet, med ISO 26 000 som utgångspunkt.
På en restaurang är vardagen späckad av praktiska frågor som avgör gästens upplevelse – allt från val av råvaror i köket, avfallshantering och kommunikation till mötet med gästen. Du ska vara hållbarhetscoach för några restauranger för att hjälpa dem utveckla sitt hållbarhetsarbete. Målet är att restaurangerna ska redovisa och kommunicera sitt hållbarhetsarbete, säkerställa och utveckla personalens hållbarhetskompetens samt ha en aktivitetsplan för förbättringsarbete.
Du introduceras till ditt uppdrag med en utbildning som lägger grunden för ditt arbete. På restaurangen gör du en statusanalys av det befintliga hållbarhetsarbete, med hjälp av en checklista. Därefter träffar du dina restauranger vid löpande coachningstillfällen för att stötta och leda personalen i förbättringsarbetet. Till er hjälp har ni en ”verktygslåda” med konkreta tips på aktiviteter ni kan göra, t.ex. inom teman som energi, inköp, avfall, transporter och kommunikation.
Under hela arbetsperioden får du stöd och coachning för att du alltid ska känna dig stark och förberedd i din roll som hållbarhetscoach. Dessutom kommer du att kunna vända dig till dina kollegor i studentteamet som arbetar med sina restauranger.
Arbetsplats: Arbetet sker delvis på plats på ett flertal restauranger, delvis från valfri plats. Du kan välja att arbeta i Göteborg, Umeå eller Stockholm.
Omfattning: Timanställd ca 50-150 h som du schemalägger tillsammans med restaurangerna. Obligatorisk närvaro vid uppstartsträffen 5:e februari i Stockholm, uppdraget avslutas i slutet av maj 2019. Du får besked om du blivit antagen senast 28:e januari.
Ersättning: Marknadsmässig timlön, Sustainergies är arbetsgivare. Du får alla dina eventuella resekostnader täckta.
Handledning: Du handleds av erfarna konsulter på U&We.