På vår hemsida ska du alltid känna dig trygg med vilken information vi samlar in och hur den används. Här kan du se vilka cookies vi samlar in och justera dina inställningar om du vill!
Nu kan du vara med i ett spännande utvecklingsarbete när Coop:s hållbarhetsteam arbetar på ett nytt verktyg för mätning och uppföljning av hållbarhetsprestanda. Arbetet kan ske till största del på distans och ger dig mycket god förståelse för vad som påverkar klimatavtrycket och andra hållbarhetsaspekter i livsmedelsbranschen. Rollen tillsätts omgående, så vänta inte med din ansökan!
Coop är en av Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln. Ända sedan konsumentkooperationens start 1899 har syftet varit att skapa medlemsnytta genom den samlade styrkan av medlemmarnas konsumtion. Idag finns det cirka 650 Coop-butiker från Katterjåkk i norr till Smygehamn i söder, som ägs av 3,5 miljoner medlemmar i 30 konsumentföreningar. Dessutom har Coop länge levt i framkant av miljö- och hållbarhetstänkande, med certifierad fisk, utsläppta höns och det egna varumärket Änglamark som utsetts till Sveriges Grönaste Varumärke.
Mat är något som berör oss alla och det ska vara lätt att välja rätt. Därför arbetar Coop för att öka medvetenheten och möjligheterna till ett mer hållbart och hälsosamt liv, bland annat genom att erbjuda ett stort sortiment av miljöanpassade, ekologiska, etiska, hälsosamma och svenska produkter. Arbetet fortsätter och nu behöver Coop samla in mer information och data för att kunna använda ett nytt verktyg för att följa upp hur hållbara olika alternativ är. Projektet drivs av Coops hållbarhetsteam och spänner över stora delar av produktsortimentet.
Som studentkonsult kommer du att delta i projektet för att samla in och sammanställa nödvändig information i Excel. Du kommer att använda dig av sökningar både i Coops system, externa databaser och via leverantörer. Stor del av informationen är lättillgänglig och resterande underlag kommer att kräva mer tid och detektivarbete. Uppgifterna kan justeras eller utökas efterhand vid väl genomfört arbete.
Arbetsplats: Arbetet startar med en uppstart vid Coops kontor i Stockholm, men kan sedan ske på distans och med digitala avstämningar och uppföljningar.
Omfattning: 12-16 timmar/vecka löpande så länge datainsamlingen pågår, sannolikt fram till sommaren 2020.
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning som studentkonsult via Sustainergies.
Tillträde: Så snart som möjligt under november eller enligt överenskommelse.