På vår hemsida ska du alltid känna dig trygg med vilken information vi samlar in och hur den används. Här kan du se vilka cookies vi samlar in och justera dina inställningar om du vill!
Hur kan vi utveckla en hållbar växthusproduktion med effektivt växtnäringsutnyttjande, höga skördar och bra produktkvalité? En högaktuell fråga som du kan vara med och nysta i tillsammans med KRAV:s regelavdelning. Ditt uppdrag består av att samla in forskning och erfarenhet kring växthusodling i förhållande till växtnäring och tungmetaller. Detta är en praktik för dig som vill bidra till hållbar livsmedelsproduktion! Dessutom är en ny EU-förordning på gång som kan få stor betydelse.
KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat och är uppbyggd på en ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Organisationen KRAV utvecklar regler för KRAV-certifierad produktion, informerar om och marknadsför KRAV-märkt mat.
Du kommer vara med i arbetet att ta fram information om KRAV-märkt växthusproduktion.
Genom att göra en insamling av den kunskap och de erfarenheter som redan finns ska ditt arbete resultera i en vidareutveckling av KRAVs regler för växtnäringsförsörjning i växthusodling. I din uppgift ingår att samla data från hur ekologisk växthusodling bedrivs i våra grannländer, särskilt när det gäller växtnäring.
Du kommer bland annat få:
Detta är en av tre praktikplatser som KRAV erbjuder till vårterminen 2018, de två andra hittar du här;
Vi är intresserade av vem du är som person och dina drivkrafter att lära dig mer inom området. Det är meriterande om du läser en utbildning inom agronom, hortonom eller liknande utbildning. En bra kandidat:
Tidsperiod: Våren 2018. Praktik om 10 eller 20 veckor på heltid, med start i januari eller möjligtvis i mars (vid 10 veckors praktik).
Arbetsplats: KRAV:s huvudkontor på Klostergatan 13 i Uppsala.
Handledning: Du handleds av en person på regelavdelningen hos KRAV.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier.