På vår hemsida ska du alltid känna dig trygg med vilken information vi samlar in och hur den används. Här kan du se vilka cookies vi samlar in och justera dina inställningar om du vill!
Ska du göra ditt examensarbete i höst? Är du intresserad av hur bygg- och rivningssektorn ska bli cirkulär? Då har du hamnat rätt! Naturvårdsverket söker två masterstudenter som vill hjälpa till att förverkliga den nationella strategin för cirkulär ekonomi. Du kommer bland annat att bidra till att skapa en samlad bild och analys av de slutsatser som man dragit av genomförda studier.
Enligt den nationella strategin för cirkulära ekonomi ska Naturvårdsverket vägleda om hur avfall i större utsträckning kan förebyggas, respektive utnyttjas som en resurs. De ska även verka för en omställning till en cirkulär ekonomi. En del i detta är att bidra med kunskapsunderlag, nuläges- och styrmedelsanalyser.
Naturvårdsverket och andra aktörer har drivit ett antal projekt inom området men det saknas en mer samlad bild och analys av de slutsatser som dragits från projekt och utredningar inom bygg- och rivningssektorn. Tanken är att du, tillsammans med din mastersarbeteskollega kan måla upp en tydligare och mer fullständig bild som kan ge svar på fler frågeställningar.
Mer konkret kommer du att identifiera kunskapsluckor och var ytterligare underlag behövs. Du kommer även att identifiera vilka grundorsaker som ligger bakom beteenden och attityder hos de inblandade aktörerna från byggbranschen samt undersöka möjliga lösningar på de identifierade problemen. Frågeställning i examensarbete tas fram i diskussion mellan studenten och handledare på Naturvårdsverket.
Vid urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper och drivkrafter, där vi söker dig som är initiativtagande, kommunikativ och som gärna delar med dig av dina idéer. För att lyckas väl i rollen är det även viktigt att du kan arbeta självständig och att du på ett flexibelt sätt kan planera om vid ändrade omständigheter. För detta uppdrag är det meriterande om du:
Ansökan görs direkt via Naturvårdsverkets rekryteringsverktyg och innehåller både text-frågor och uppladdning av ditt CV. Observera att du inte ska använda ett personligt brev i ansökan utan motivera dig i de specifika text-frågorna. Lycka till!