Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Extrajobba med hållbarhetsdata för byggbranschen

Brinner du för digitalisering? Vill du bidra till att byggbranschen lättare kan göra miljövänliga inköp? Letar du efter extrajobb där du får praktisk erfarenhet av databearbetning? Byggvarubedömningen letar just nu efter en student som vill jobba 8-16 timmar i veckan med att komplettera produkter i sin databas med hållbarhetsdata, med målet att produkterna ska bli mer sökbara.

Om Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen är en ekonomisk förening som grundades 2006 och ägs idag av drygt 50 av Sveriges största fastighetsägare och byggherrar. De äger och utvecklar ett system för miljöbedömning av byggvaror, genom vilket de granskar byggvaror utifrån tre aspekter; kemiskt innehåll, livscykelaspekter samt sociala aspekter i leverantörsleden. Efter granskning ges byggvarorna en status: grön (rekommenderas), gul (accepteras) eller röd (undviks). De granskade byggvarorna och deras status presenteras i Byggvarubedömningens Webtjänst, där inloggade användare kan söka och välja byggvaror som möjliggör en god och giftfri bebyggd miljö. Byggvarubedömningen gör det alltså enklare att bygga hållbart!

För att fortsätta bidra till en mer hållbar samhällsbyggnadssektor behöver Byggvarubedömningen utveckla sin Webtjänst. De befinner sig just nu i en spännande tillväxtfas med stort fokus på IT-lösningar och utveckling.

Vad blir mina uppgifter?

Som studentkonsult på Byggvarubedömningen får du en viktig uppgift, att bidra till att göra hållbarhetsdata mer synlig, genom digitalisering. Din uppgift blir att agera detektiv och göra en genomgång av produkter i en stor databas i syfte optimera sökbarheten. Konkret kan det handla om att söka fakta för att kunna matcha produktnamn med egenskaper, koppla och rensa data. Du kommer lära dig mycket om branschen, få praktisk erfarenhet av datahantering samtidigt som du ökar värdet av Byggvarubedömningens Webtjänst för användarna.

Vem vi söker 

Din utbildningsbakgrund är inte avgörande utan vi är mer intresserade av vem du är, vilka arbetsuppgifter du trivs med samt hur du har utvecklat ditt intresse för samhällsbyggnadssektorn. För att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du:

  • Har en stark motivation att utvecklas professionellt och lära dig mer om hur synliggörande av hållbarhetsdata kan driva på en hel bransch.
  • Älskar att jobba i Excel och har både kunskap och vana av programmet.
  • Trivs med samt har förmågan att jobba självständigt och leda ditt eget arbete, med stort fokus på kvalitet.
  • Är analytisk, noggrann och professionell både i ditt arbete med datahantering och i kontakt med exempelvis producenter.
  • Uppskattar rak och tydlig kommunikation.
  • Arbetar flytande på både svenska och engelska.

Villkor 

Arbetsplats: Från kontoret i Sundbyberg för att komma in i arbetet, sedan flexibelt från valfri plats.
Omfattning: 8-16 timmar i veckan, fram till slutet av juni.
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning som studentkonsult via Sustainergies.
Kontaktperson: Du jobbar framförallt med Systemansvarig Sofie Persson, som ansvarar för att utveckla Webtjänsten tillsammans med ett team av utvecklare.
Tillträde: Byggvarubedömningen ser helst att du börjar tisdagen den 10 mars.

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!