På vår hemsida ska du alltid känna dig trygg med vilken information vi samlar in och hur den används. Här kan du se vilka cookies vi samlar in och justera dina inställningar om du vill!
Vad har länsstyrelserna för roll i det regionala arbetet med klimat, hållbarhet och miljömål? Under våren kan du göra praktik på Miljöstrategiska enheten på Länsstyrelsen Skåne och få en unik inblick i just detta arbete. Du kommer att få varierade uppgifter och mer ansvar allteftersom du lär känna verksamheten, för att få en så utvecklande praktikperiod som möjligt!
Länsstyrelsen skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne, bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. Länsstyrelsen fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling och arbetar på uppdrag av regering och riksdag. Varje år investerar Länsstyrelsen 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa. Kontoren finns i Malmö och Kristianstad, med totalt 600 medarbetare som arbetar för visionen: “Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon”.
Se video om Länsstyrelsen Skånes arbete
Som praktikant kommer du ingå i Miljöstrategiska enheten, som arbetar med Skånes
miljömål, miljöövervakning, klimat-och energifrågor samt miljöledning. Enheten består idag av 20 personer med hög kompetens från olika naturvetenskapliga- och samhällsvetenskapliga utbildningar. Inom klimat- och energiområdet arbetar de bland annat med stödsystemet Klimatklivet, regional samverkan inom Klimatsamverkan Skåne, EU-projekt om fossilbränslefria kommuner och med energieffektivisering på företag, transportprojekt finansierade av Energimyndigheten samt med regional klimat- och energistrategi.
Din praktik kommer inledas med en introduktionsperiod där du får chans att följa enhetens arbete i varierade uppgifter. När du fått en bred grund kommer du få ökat ansvar för egna arbetsuppgifter utifrån dina kompetenser, intressen och aktuella behov. Exempel på arbetsuppgifter är arbete med datainsamling, att förbereda seminarier och konferenser, att föra minnesanteckningar vid möten eller göra egna utredningar m.m.
Praktikperiod: Våren 2020, 20 veckor på heltid, alternativt 10 veckor enligt överenskommelse.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: Länsstyrelsen Skånes kontor i Malmö.
Handledning: Du handleds och planerar ditt arbete tillsammans med en dedikerad medarbetare på Miljöstrategiska enheten.