Extrajobb inom Hållbart Byggande & Cirkulär IT hos Advania!

Vi söker en driven student som vill bidra till Advanias satsning inom cirkulär IT genom att göra en hållbarhetsstudie kring byggandet av deras nya återvinningscenter i Enköping. Här får du möjligheten att vara en del av ett projekt som undersöker miljönyttor i byggandet av Advanias nya anläggning. 

Om Advania

Advania är en ledande IT-tjänsteleverantör med fokus på hållbara och säkra digitala lösningar för både privat och offentlig sektor. Med 1 700 specialister över hela Sverige och närvaro i flera nordiska länder hjälper Advania företag att digitalisera och optimera sina verksamheter. Deras erbjudande omfattar allt från IT-infrastruktur och cybersäkerhet till moderna arbetsplatslösningar och strategiska partnerskap. Med fokus på långsiktiga relationer skapar Advania hållbara värden för kunder genom innovation och tekniska plattformar.

Advania bygger för framtidens cirkulära IT-hantering

Advania har påbörjat bygget av en toppmodern anläggning i Enköping, kallad ”Drömhuset”, som kommer att sätta en ny standard för hållbar IT-hantering. I anläggningen kommer en miljon IT-enheter årligen att behandlas för återbruk. Detta är ett viktigt steg i företagets satsning på hållbarhet och cirkularitet inom IT-sektorn.

Förutom att främja cirkulär IT-hantering kommer anläggningen att vara utformad med bästa möjliga miljöprofil. Byggnaden ska drivas av solenergi och bergvärme och uppfylla strikta miljökrav enligt certifieringar som BREEAM och NollCO2, vilket säkerställer minimal klimatpåverkan.

Anläggningen beräknas stå klar i början av 2025 och ger en unik möjlighet att analysera och påverka framtidens hållbara byggnader. Genom att studera byggprocessen, kan du bidra till insikter om hur dessa faktorer minskar koldioxidutsläpp och ökar resurseffektiviteten. Resultaten från denna analys kan sedan användas för att förbättra framtida byggnader inom IT-branschen och göra dem ännu mer hållbara.

Uppdrag och arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att ansvara för att genomföra en studie kring byggprocessen för Advanias nya återvinningscenter, ”Drömhuset”. Du kommer att samla in och analysera data relaterat till hållbarhet och cirkulära lösningar samt presentera resultaten. Fokus kommer att ligga på att visa hur byggnaden bidrar till koldioxidreduktion och resurseffektivitet i relation till konventionellt byggande.

Uppförandet av byggnaden använder smarta lösningar och tekniker för att reducera koldioxidavtrycken och öka resurseffektiviteten.

Du kommer att arbeta självständigt och driva egna analyser, med stöd från projektledningen. I din roll kommer du att samarbeta nära både hållbarhetsteamet på Advania och experter från Stendörren AB, som är ansvariga för själva byggnationen av anläggningen. Dina arbetsuppgifter omfattar:

  • Genomföra en studie, inom ramen för genomförda åtgärder för att nå certifieringen mot BREEAM SE och NollCO2, på hållbara byggmaterial och byggprocesser för det nya återvinningscentret.
  • Samla och analysera data relaterat till hållbarhet och cirkulära lösningar i byggprojektet.
  • Sammanställa och presentera resultatrapport som visar på hållbarhetsfördelarna med centret, med fokus på koldioxidreduktion och resurseffektivitet.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att alla individers styrkor behövs för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan och kompetenserna vi söker för just denna roll är:
  • Stort intresse för hållbarhet inom bygg/fastighetssektorn
  • Har en pågående universitetsutbildning.
  • Stark analytisk förmåga och vana att kommunicera och presentera både kvalitativa och kvantitativa data
  • Erfarenhet av att sammanställa resultat i rapporter och texter
  • God kunskap i svenska i tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av miljöcertifieringar eller utvärderingar av klimat- och hållbarhet inom bygg/fastighetsbranschen
Personliga egenskaper  
För rollen tror vi att du är framåt och kommunikativ för att kunna knyta kontakter och boka intervjuer effektivt. Du är analytisk och har förmågan att förstå komplex data, samt är strukturerad i ditt arbetssätt. För att lyckas i rollen krävs även att du har lätt att navigera genom olika miljöer och ta dig fram i nya sammanhang med både självständighet och initiativkraft.

Villkor

Arbetsplats: Arbete kan utföras på distans eller på kontoret i Stockholm Liljeholmen med vissa resor till Enköping.
Omfattning: Flexibel arbetstid, cirka 1-2 dagar i veckan Måldatum projektet klart februari 2025..
Ersättning: Anställning som studentkonsult via Sustainergies, med marknadsmässig timlön.
Tillträde: Omgående

Kontaktperson

Namn: Ayla Oom

Email: ayla.oom@sustainergies.se

Ansök nu!

Vi ser fram emot att lära känna dig bättre! Eftersom vi rekryterar kompetensbaserat tar vi inte emot några personliga brev, istället har vi valt specifika frågor för uppdraget. Alla ansökningar tas emot genom formuläret där du också kan ladda upp CV/LinkedIn-profil.

Deadline: 2024-11-03

Vi ser fram emot din ansökan