Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Bli Climate Special Advisor och förverkliga netto-noll strategier med Position Green

Klimatomställningen är en nyckelfråga för samhället och för företags långsiktiga konkurrenskraft. Nu växer konsultverksamheten inom Position Green kraftigt och de söker en ny klimatexpert för att vägleda kunder som ska sätta netto-noll klimatmål och lyckas med genomförandet, samt för att fortsätta utveckla klimatrådgivningen tillsammans med kunniga kollegor i Sverige och internationellt. Var med på resan!

Om Position Green

Position Green samlar experter inom rådgivning och mjukvara med målet att hjälpa sina kunder att accelerera sin hållbarhetsagenda och samtidigt stärka sin konkurrenskraft och långsiktiga framgång. Deras erbjudande spänner över hela ESG-området och omfattar strategisk rådgivning, mjukvara, rapportering, e-learning och chefsutbildning. De värdesätter sin icke-formella kultur, starka teamkänsla och drivkraft att alltid leverera på topp för sina kunder. De har mottagit ett flertal priser för innovativa och integrerade ESG-tjänster och är med sin årliga rapport ESG100 en tankeledare att räkna med. Idag har Position Green fler än 500 kunder och anställda vid 10 kontor i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Nederländerna och USA och fortsätter att växa snabbt.

Nu söker de en erfaren expert till rådgivningsteamet för rollen som Climate Special Advisor, en roll med stor möjlighet att göra skillnad och utvecklas inom bolaget.

Uppdrag och arbetsuppgifter

Som Climate Special Advisor kommer du att ha en expertroll inom klimatområdet med stort fokus på att leverera skarpa och effektfulla råd för kunder som ska sätta netto-noll klimatmål och arbeta med strategier och förändringsprocesser i enligt med sina SBTi-mål. Dessutom kommer du att delta i utvecklingen av både rådgivingstjänster och digitala verktyg, med utgångspunkt i din expertkunskap om GHG-protokollet, klimatrisker och möjligheter samt hanteringen av klimatutstläpp i Scope 3. Arbetet kan innefatta:

  • Rådgivning om mål, scenarioutveckling och förändringsarbete kopplat till Science Based Targets (SBTi).
  • Stöttning för kunders utveckling av strategier och genomförandeplaner för att nå netto-noll utsläpp.
  • Bedömning av klimatrisker och åtgärdsplaner baserade på TCFD eller andra relevanta ramverk.
  • Arbete med effektiv och träffsäker GHG-redovisning på företags-, projekt- och produktnivå.
  • Sakkunnig och expert inom klimatområdet för vidare utveckling av digitala tjänster och datahantering.
  • En roll som tankeledare inom klimatområdet, med genomförandet av utbildningar, seminarier och deltagandet i internationella samarbeten.

Som Climate Special Advisor kommer du att ha stor möjlighet att bidra till både klimatnytta och affärsutveckling, samt att lägga stort fokus på kompetensutveckling och rollen som tankeledare inom klimatområdet. Du kommer att arbeta med kunniga kollegor inom det svenska advisory-teamet såväl som i andra länder samt utvecklare av SaaS-plattformen. Placering är möjligt vid Positions Greens kontor antingen i Stockholm eller Göteborg.

Utvecklingsmöjligheter

En av de bästa sakerna med Position Green är deras tydliga driv framåt, med fokus på att bygga ett nytt bolag och en konsultverksamhet som verkligen gör skillnad. De arbetar entreprenöriellt och för rätt person finns det stora möjligheter att växa med organisationen

Dessutom får du som anställd möjlighet att bli delägare i gruppen genom ett Employee Investment Program (EIP), vilket gör att du ges möjlighet att vara med på resan också som aktieägare.

Kompetenser och färdigheter

För denna roll söker vi en sann klimatexpert och någon som kommer fortsätta hålla sig uppdaterad inom ett område som vidareutvecklas mycket snabbt. Vi välkomnar alla sökande och är övertygade om att mångfald och alla individers styrkor behövs för att bygga ett hållbart samhälle. Därför arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess, där matchningen baseras på följande kvalifikationer, meriter och personliga egenskaper.

Nödvändiga kvalifikationer

  • Flera års relevant erfarenhet inom hållbarhet och rådgivning med fokus på klimat
  • Djup kunskap och erfarenhet av arbete med relevanta ramverk så som GHG-protokollet, SBTi, och TCFD
  • Master- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis miljövetenskap
  • Språkkunskaper i svenska och engelska på professionell nivå.

Övriga meriter

  • Omfattande erfarenhet av arbete med SBTi, både för att förbereda netto-noll målen och för att utveckla strategier för att nå dem.
  • Djup förståelse för Scope 3-beräkningar och olika metoder som används. Du bör kunna hantera såväl översiktliga spendanalyser som leverantörsspecifika djupdykningar och livscykelanalyser.

Personliga egenskaper
I denna roll är det viktigt med stor nyfikenhet för att ständigt utvecklas och lära dig om klimatutmaningarna i olika verksamheter och branscher. Dessutom bör du vara lösningsorienterad och resultatinriktad för att erbjuda rådgivning som effektivt driver klimatomställning.

Villkor

Arbetsplats: Position Greens kontor i centrala Stockholm eller Göteborg, med viss möjlighet till arbete på distans.
Omfattning: Heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse.
Ersättning: Fast lön och bra villkor för pension, semester och friskvård.

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!