Sustainergies, som arbetar med att förmedla hållbarhetsuppdrag till studenter, storsatsar under 2018. Organisationen som vuxit organiskt i nio år har nu nyanställt, utsett en ny styrelse och ordförande samt lanserar ett nytt acceleratorprogram för hållbarhet med stora partners. 2500 studenter har redan fått uppdrag och arbeten inom hållbarhetsområdet genom Sustainergies och nu ska alla delar av verksamheten växa.

Pressmeddelande 2018-08-24

Sustainergies arbetar idag med partners från både privat och offentlig sektor och är en etablerad aktör inom hållbarhetssektorn. Bland de 250 uppdragsgivarna finns bland annat Nordic Choice Hotels, Naturvårdsverket och Tetra Pak som stora partners. Under nio år sedan grundandet har organisationen i snitt vuxit med 30% per år och omsätter idag kring 5 miljoner kronor. 2017 tog man ett stort kliv när organisationen flyttade in på norra Europas främsta start-up hubb Norrsken House.

– Vi söker efter verksamheter som vill göra världen till en bättre plats och Sustainergies passar utmärkt bland våra start-ups och entreprenörer, säger Erik Engellau-Nilsson, VD för Norrsken House. Med deras hjälp kan man stärka sitt hållbarhetsarbete idag och samtidigt ge studenter chansen att träna på att bli förändringsagenter som kommer att fortsätta göra skillnad.

Sandra Runsten är nytillträdd styrelseordförande och talesperson för organisationen, med ambitionen att sätta organisationen på kartan och göra hållbarhet till studenternas primära karriärväg.

– Det är ett otroligt roligt uppdrag att få leda styrelsen framåt. Min bakgrund är inom hållbarhet, opinionsbildning och strategisk kommunikation, och att kombinera detta tror jag är vägen framåt. Jag har fått ett tydligt mandat att utveckla Sustainergies med målet att ta oss från en välkänd studentorganisation till att bli en etablerad nationell plattform, säger Sandra Runsten, nytillträdd styrelseordförande.

Dessutom har Sustainergies team förstärks med två nyanställda för att fortsätta öka volymen. Med fem heltidsanställda är man nu redo att lansera nästa stora satsning, acceleratorprogrammet ASAP som grundats tillsammans med Svanen och genomförs tillsammans med Scania, Nordea och Samsung.

Sustainergies har gjort en lång resa från ideell studentorganisation med små uppdrag, till att bli både Sveriges största förmedlare av hållbarhetsuppdrag för studenter och den största hållbarhetsarbetsgivaren för studenter.

– Snart börjar en ny termin på universiteten och en ny generation studenter kommer att välja inriktningar, praktikplatser och uppsatsämnen. Mer än hälften vill arbeta för hållbar utveckling efter studierna (Sustainergies undersökning 2017) och det här kommer bara att öka, säger grundarna Markus Danell och Simon Flato. Vår ambition är att fler studenter ska göra hållbarhet till sitt främsta karriärsmål!

Kontaktpersoner

Sandra Runsten, styrelseordförande, 
+ 46 76 109 05 49, sandra.runsten@sustainergies.se

Markus Danell, verksamhetschef
+46 73 80 96 243, markus@sustainergies.se

Simon Werbart Flato, verksamhetschef
+46 73 6000 291, simon@sustainergies.se

Länkar