LRF visar vägen för unga hållbarhetsledare i ASAP

För andra året i rad är LRF partner till ASAP – A Sustainability Acceleration Project där studenter tränas för att bli hållbarhetsledare. I år har projektet haft fokus på hållbar mat, skog och lantbruk och under hösten har över 400 studenter mött ASAP och LRF. Under våren går 9 utvalda studenter ett fördjupningsprogram där de ska rustas för att bli morgondagens hållbarhetsledare.

– Det känns otroligt kul att vi har kunnat genomföra den här typen av projekt, trots rådande pandemi. Hållbar mat, skog och lantbruk är viktiga nycklar till en hållbar värld och med ASAP och LRF kommer vi närmare det, säger Victoria Hellsten, projektledare för ASAP.

Projektet har i år varit tvunget att helt ställa om till att vara digitalt, vilket såklart har varit en utmaning men även ett sätt att nå fler studenter. Just nu är projektet inne i den fas där nio studenter har valts ut för att, tillsammans med LRF och representanter från hållbarhetssverige, rustas till att bli de som kan driva omställningen inom de gröna näringarna.

– För oss är ASAP en viktig del av vårt hållbarhetsarbete. Både för att nå ut med våra hållbarhetsmål till en yngre generation men även för att kunna hjälpa de som kommer att leda omställningen i framtiden, säger Jens Berggren, hållbarhetsexpert på LRF.

Under programmets gång kommer studenterna få ta itu med en verklig utmaning från en av LRF:s lantbrukare som rör temat fossilfritt lantbruk. Tanken är att ASAP inte bara ska generera en utbildning utan även ge nya perspektiv på hållbarhetsutmaningar.

– Vi ser verkligen fram emot att se vad studenterna lyckas åstadkomma under den här våren. För oss är det givande och intressant att få nya, fräscha ögon på problem som vi jobbat med länge. Nya kreativa infallsvinklar är ofta det som behövs, säger Sofia Lindblad, Public Affairs-chef  på LRF.

ASAP, A Sustainability Acceleration Project är en unik arena för studenter, företag, experter och organisationer som vill påskynda omställningen till ett hållbart samhälle. Syftet med ASAP är att utbilda framtidens hållbarhetsledare och skapa ett utbyte mellan talanger och organisationer. I år är LRF – Lantbrukarnas riksförbund huvudpartner.

Kontaktpersoner

Lukas Lundberg, kommunikationsansvarig, Sustainergies,
+46 (0)70 271 88 35, lukas.lundberg@sustainergies.se

Länkar

Bildgalleri

By Lukas Lundberg | 2021-03-18 | Pressmeddelande | No Comments


Instructions: This cell contains shortcodes from the Types and Views plugin. They render the content of the page. You can edit the cell to style it and display other fields. Learn more about the Visual Editor Cell for Text, Images, HTML.

Comments are closed