Bidra till ökad integration genom mentorskapsprogram

Vill du bidra till ökad integration? Vet du inte riktigt var du ska börja? Du som har erfarenhet från studier eller arbetsmarknaden har ovärderlig kunskap som vi vill att du delar med dig av! Projekt Klara, Färdiga, Kvinna arbetar med att hjälpa utrikes födda kvinnor att närma sig arbetsmarknaden. Det är här du som mentor kommer in i bilden.

Som mentor tilldelas du en adept som du sedan träffar minst en gång i månaden under ett halvårs tid, hösten 2021. Adepterna som har sökt till programmet är drivna och peppade på att träffa dig och ta del av din kunskap. Under träffarna får du chansen att dela med dig av erfarenhet och vad du kan  om vad som krävs för att studera i Sverige, vad som är viktigt att tänka på när man söker jobb och dela med dig av ditt kontaktnät. I utbyte får du hjälpa till i arbetet med ökad integration, en chans att dela med dig av dina kunskaper, vänner för livet samt erfarenhet och nya kontaktytor. Det här är din chans att förändra liv och dessutom ha kul på vägen! Programmet går i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Sundsvall.

Så funkar Klara, Färdiga, Kvinna

Träffar: I programmet ingår 1 gemensam träff där du och din adept ses med de andra mentorsparen från staden du bor i. Efter er första träff ska du och din adept ses på tu man hand minst 1 gång i månaden för att inspireras av varandra och fördjupa er i hur din adept på bästa sätt kan komma in på den svenska arbetsmarknaden.

Din roll: Mentorskapet går ut på att ge adepterna stöd i att nå sina mål i förhållande till arbete eller studier, baserat på adeptens personliga målsättningar. En viktig del av ditt mentorskap är att du delar med dig av ditt nätverk och är inbjudande.

Impact: Mentorskapet ska stärka adeptens självförtroende inför jobbsökande och/eller studier. Efter en tid som arbetssökande kan adeptens självförtroende behöva förbättras och det är där du som mentor kommer in för att stötta och peppa.

Vem kan söka till att bli mentor?

Det viktigaste är att du har en vilja att dela med dig av dina erfarenheter, kunskaper och nätverk. I övrigt ser kriterierna ut så här:

  • Du är minst 18 år
  • Du identifierar dig som kvinna
  • Du har någon form av arbetslivserfarenhet i Sverige
  • Du besitter kunskap om hur man söker jobb (du har skrivit CV och personligt brev)
  • Du tycker att det är viktigt med integration
  • Du är tillgänglig 1 gång i månaden under hösten 2021

Vad får jag ut som mentor?

Ansök om att bli mentor här!

Om Klara Färdiga Kvinna

Klara, Färdiga, Kvinna är ett projekt för utrikes födda kvinnor som vill ha stöd i att hitta ett jobb i Sverige. Förutom mentorskapsprogrammet ingår ett färdighetsprogram där adepterna får lära sig om den svenska arbetsmarknaden och bonusträffar som handlar om olika yrken och utbildningsvägar samt hur det är att vara en arbetande kvinna i Sverige idag. Projektet drivs av Nya kompisbyrån som verkar för ökad gemenskap i samhället genom att länka samman nya och etablerade svenskar för enkla och roliga möten i vardagen. Klara, Färdiga, Kvinna finansieras av Europeiska socialfonden.

Frågor på det? Kontakta oss!

  • Nya Kompisbyrån
    Klara, Färdiga, Kvinna