Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Var med och driv entreprenörstävlingen Postcode Lotteries Green Challenge

Vill du vara med och lyfta fram Sverige och Norges vassaste gröna startups och jobba med de främsta entreprenörerna? Varje år genomförs den internationella tävlingen Postcode Lotteries Green Challenge med ett pris på 500 000 Euro, för att stötta innovationer som kan minska klimatpåverkan – och 2019 var vinnaren det svenska företaget Swedish Algae Factory vars teknik effektiviserar solpaneler med hjälp av kiselalger. Nu söker vi en passionerad och kommunikativ projektkoordinator för att stötta arbetet med tävlingen i Sverige och Norge.

Postkodlotteriets övertygelse är att världen blir bättre med starka civilsamhällen. Varje år fördelas överskottet till ideella organisationer inom områden som mänskliga rättigheter, natur och miljö, forskning och hälsa. År 2007 startade Postkodlotteriet entreprenörstävlingen Postcode Lotteries Green Challenge, med syfte att minska klimatpåverkan genom att hitta och hjälpa entreprenörer med idéer som kan göra stor skillnad för klimatet. Postcode Lottieris Green Challenge är idag en av världens största tävlingar för gröna start-ups. Läs mer på: www.greenchallenge.info

Vad blir mina uppgifter?

Som extraanställd projektkoordinator för 2020 års Postcode Lotteries Green Challenge i Sverige och Norge får du en nyckelroll i teamet som ska sprida denna möjlighet till rätt entreprenörer och start-ups som kan göra skillnad. Du kommer få värdefulla erfarenheter som operativ resurs i detta stora projekt samtidigt som det ger dig en unik inblick och möjlighet till nätverkande med Sveriges och Norges vassaste gröna start-ups. Dina arbetsuppgifter ligger inom följande aktiviteter:

 • Kommunikation och spridning i via entreprenörsnätverk, universitet och högskolor: kartlägga relevanta nätverk, paketera information för att sedan söka upp och bygga relationer i syfte att sprida information om tävlingen.
 • Exponering av tävlingen på relevanta event: paketera kommunikation, söka upp och bygga relationer i syfte att få exponering för Svenska Postkodlotteriet, Norsk Postkodlotteri och tävlingen.
 • PR och media: bistå som resurs i arbetet med press och kommunikation.
 • Event: planera och genomföra eventuella event.
 • Webbinars: på engelska leda webbinars med sökanden.
 • Juryförberedelser: vara behjälplig med planering och koordinering.
 • Promo-video för finalisterna: koordinera förberedelser och genomförandet. Att hålla kontakten med finalister under hela processen.

Arbetet bör starta i slutet av januari och omfattar självständigt löpande arbete ca 2 dagar i veckan fram till slutet av maj. Mer intensivt under hela februari och mars. Vi ser helst att du även är tillgänglig för arbete vid behov under augusti – september. Du inleder arbetet med projektägarna på Postkodlotteriets kontor i Stockholm för en grundlig introduktion av tävlingen, aktiviteter, målsättning och förväntningar. Arbetet är flexibelt och sker sedan på distans, men med regelbundna avstämningar direkt med projektägarna. Avstämningar på plats sker ca en gång per månad eller enligt överenskommelse.

För att trivas och utvecklas i rollen ser vi gärna att du

 • Har god erfarenhet av projektledning, projektkoordinering eller eventplanering.
 • Har goda erfarenhet att arbeta med press och kommunikation.
 • Har ett brinnande intresse för miljö- och klimatfrågor.
 • Leder dig själv och tar stort ansvar för att komma framåt och åstadkomma resultat även när du arbetar självständigt.
 • Är en relationsbyggare som får energi av att hitta lösningar och samarbeten med nya människor och organisationer.
 • Är professionell i ditt bemötande och kan vara en god ambassadör.
 • Arbetar flytande på både svenska, engelska och det är meriterande om du har goda kunskaper i norska.

Dessutom ser vi gärna att du har erfarenhet av att jobba med spridning i sociala medier och att du är i slutet av din utbildning med viss tidigare arbetslivserfarenhet.

Villkor

Arbetsplats: Arbetet sker på distans med uppstart och möten på Postkodlotteriets kontor i centrala Stockholm.
Arbetstider: Flexibelt, sätts i samråd med projektägare.
Omfattning: Extrajobb om ca 2 dagar i veckan från 20:e januari t.o.m. maj. Arbetet kommer att vara mer intensivt under februari och mars. Allra helst möjlighet att även jobba vid behov under augusti-september.
Ersättning: Marknadsmässig timlön, anställd som studentkonsult av Sustainergies

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!