Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Skapa motiverade medarbetare med stark internkommunikation

Har du letat efter en möjlighet att förena dina intressen för kommunikation och hållbarhet? Vill du bidra till att fler människor trivs på sitt jobb? Nu har du chansen att göra praktik på Myrornas HR-avdelning och fördjupa din förståelse för kopplingen mellan organisationen som hållbarhetsaktör – och den enskilda medarbetaren. Du får möjlighet att jobba praktiskt med att utveckla internkommunikation för anställda samtidigt som du får en unik insikt i bredden av frågor som en HR-avdelning hanterar i sin vardag.

Om Myrorna

Myrorna är Sveriges mest välkända butikskedja som säljer second hand med butiker över hela landet och de är störst när det gäller att samla in kläder och prylar som kan återanvändas. Verksamheten fungerar som vilken butikskedja som helst med budget, krav på försäljning och ekonomiskt överskott. Men ändå ändå skiljer de sig från andra – deras ekonomiska överskott från försäljningen går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Myrornas uppdrag handlar också om att bidra en hållbar samhällsförändring genom att få fler svenskar att återanvända samt att få fler människor som står långt från arbetsmarknaden att komma lite närmare genom arbetspraktik i deras verksamhet. De tre uppdragen är centrala för allt Myrorna gör – från insamling till försäljning. Myrorna är en betydelsefull samhällsaktör som har verkat för en hållbar värld i över 120 år. Läs mer på myrorna.se

Vad blir mina uppgifter?

Som praktikant hos Myrorna kommer du vara en del i deras lilla och tighta HR-team som i vardagen arbetar med en HR frågor med en enorm bredd. Parallellt påbörjar de en resa både internt och externt för att jobba ännu mer strategiskt med kompetensförsörjning och arbetsgivarvarumärke. Ditt uppdrag blir ett viktigt steg på vägen och kommer handla om att modernisera och uppdatera innehållet på intranätet inför övergång till ny plattform. Det handlar bland annat om att:

  • Förstå nuläget genom att gå igenom nuvarande informationsbank
  • Skapa dig en bild av hur en framtida medarbetar-och chefsportal borde se ut och användas
  • Ge konkret förslag på ändringar och påbörjar arbetet med att omarbeta information och texter.

Du jobbar på HR-avdelningen men då det är en relativt liten organisation kommer du naturligt arbeta nära övriga funktioner på Myrornas huvudkontor, som tex. försäljnings- och produktionsledning, ekonomi, IT samt marknad och kommunikation.

Som praktikant hos Myrorna får du

  • Arbeta i en organisation med hållbarhet i sitt DNA och vass kompetens inom såväl cirkulär ekonomi som metoder för kvalitativ arbetspraktik.
  • Praktisk erfarenhet av utveckla internkommunikation och samtidigt insyn i de frågor som en liten personalavdelning kan få på sitt bord: allt från praktisk arbetsrätt, till hantering av rehabiliteringsärenden och coachning av arbetsledare.
  • Vara delaktig i Myrornas utvecklingsresa för att bygga ett ännu starkare arbetsgivarvarumärke.

För att trivas och utvecklas i rollen ser vi gärna att du

  • Är nyfiken och drivs av att analysera och förstå människors/målgruppers olika perspektiv
  • Stort intresse för kommunikation och trivs med att skriva och anpassa budskap, text och form till olika målgrupper
  • Trivs med ett flexibelt arbetssätt där du arbetar både självständigt och i team
  • Arbetar flytande på svenska, i tal och skrift

Villkor

Praktikperiod: Våren 2020, 20 veckor på heltid (30 hp) med start i januari, även 10 veckor är möjligt.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: Myrornas huvudkontor i Sätra, Stockholm.
Handledning: Du handleds av Myrornas HR-Chef Viveca Lindberg.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!