Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Bli studentmedarbetare för energi- och klimatrådgivning

Upplands-Bro kommun satsar starkt på sitt miljö- och klimatarbete med en tydlig vision om att bli en förebild inom hållbarhet. Nu pågår flera satsningar inom energi- och klimatrådgivning och därför söker de en student som extraresurs. Brinner du för energieffektivisering och vill ha ett spännande extrajobb under våren?

Om Upplands-Bro kommun

Upplands-Bro är en tillväxtkommun med drygt 29 000 invånare, bara 30 minuter från centrala Stockholm. Upplands-Bro kommun driver ett långsiktigt miljö- och klimatarbete med ambitiösa målsättningar för att nå kommunens vision om ett hållbart Upplands-Bro – Kommunen som ger plats! Din huvudsakliga arbetsplats är i Kungsängen i kommunhusets lokaler.

En central del i kommunens hållbarhetsarbete är Energi- och klimatrådgivningen, som syftar till att hjälpa företag och invånare att öka energieffektiviteten och minska sina utsläpp. Arbetet leds av kommunens Miljöstrateg på Utvecklingsstaben.

Vad blir dina uppgifter?

Du kommer att vara en resurs för kommunens arbete med energi- och klimatfrågor. Som studentmedarbetare förväntas du framförallt att aktivt driva arbetet och ta ansvar för kommunens uppsökande verksamhet kring energirådgivning, samt rådgivning i sig, men du kan även få delta i andra projekt. Arbetet startar upp med planering av samtliga uppgifter och en initial kartläggning av stora värme- och luftkonditioneringssystem i kommunen, utifrån EU-lagstiftning och befintlig dokumentation.

Därefter läggs fokus på att nå ut med kommunens erbjudande om energi- och klimatrådgivning. Du kommer främst att kontakta relevanta aktörer utifrån kartläggningen, så som bostadsrättsföreningar och företag. Om det finns intresse kommer du att boka in rådgivningssamtal och beroende på din kunskapsnivå kommer du även att delta i rådgivningen genom att hålla i möten och platsbesök.

I mån av tid kommer du också att stötta en projektgrupp med mål att planera kommunens aktiviteter för Earth Hour 2020, för att engagera kommunens invånare i energifrågorna. Projektet inkluderar en bredd av olika inslag under en vecka, för att uppmärksamma klimatutmaningarna i samband med WWF:s Earth Hour.

Alla arbetsuppgifter inleds tillsammans med ansvariga medarbetare på kommunens kontor i Kungsängen eller Bro, men delar av arbetet kan också utföras på distans.

Vi söker dig som

  • Brinner för klimat- och energifrågor och läser teknisk utbildning som ger kunskap i energieffektivisering. För att kunna arbeta med energi- och klimatrådgivning behöver du ha kompetens inom energisystem, energiberäkningar eller energieffektiv byggnadsteknik.
  • Är bekväm med att arbeta uppsökande via telefon och har lätt för att förklara och engagera din omgivning.
  • Trivs med att arbeta med planering och projektkoordinering samt är van vid att ta stort ansvar för att åstadkomma resultat både självständigt och i samarbete med andra.
  • Är nyfiken på att delta i miljö- och hållbarhetsarbetet på kommunal nivå.
  • Är sistaårsstudent eller har ca ett år kvar på studierna.
  • Arbetar flytande på svenska och engelska.

Villkor

Arbetsplats: Kontor i Kungsängen, eller Bro med viss möjlighet till arbete på distans.
Omfattning: Ca. 60-80 h totalt fram till sommaren 2020, med flexibel arbetstid om ca. 5-8 h/vecka.
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning som studentkonsult via Sustainergies
Tillträde: I mitten av februari enligt överenskommelse.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!