Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Konsten att få företag att göra goda affärer för planeten

Förändringsprocesser, planetnytta och klimatberäkningar– låter det som spännande teman? Det är vad hållbarhetskonsulterna hos U&We arbetar med varje dag, med målet att hitta affärsmöjligheter inom hållbarhet. Inför våren 2022 söker de en praktikant som vill pröva rollen som hållbarhetskonsult, med särskilt fokus på frågor om biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Du kan ha bakgrund inom t ex ekonomi, ekologi, miljövetenskap, samhällsplanering mm. Det viktigaste är att du brinner för att hjälpa företag och städer att bli change agents för en bättre planet.

Om U&We

U&We jobbar med hållbarhetsdriven affärsutveckling och stöttar företag och städer i deras omställning till aktiva, hållbara samhällsaktörer. De vill bidra positivt till samhället genom att vara en Catalyst for Good Business och arbetar för att förena god lönsamhet med socialt ansvar och miljöhänsyn. Tack vare sina tjänster kan fler företag och organisationer bli medvetna om sitt ekologiska fotavtryck, identifiera strategiska hållbarhetssatsningar och öka sin kunskap om hur de bidrar till en hållbar utveckling.

På U&We arbetar konsulter från många olika bakgrunder, med kompetens och erfarenhet som sträcker sig från finansbranschen, mat och transporter till organisationsutveckling, pedagogik och miljö- och utvecklingsprojekt i Brasilien. Som byrå är U&We starka inom livsmedelssektorn, bygg och infrastruktur samt inom förändringsprocesser, analyser och klimatberäkningar.

Vad får jag göra och lära mig under praktiken?

U&We tar varje termin emot praktikanter som en del av sitt team och du kommer därför att ha en snabb startsträcka för att komma in i verksamheten. Under praktiken får du testa på rollen som hållbarhetskonsult och delta i olika kundprojekt hos U&We, exempelvis löpande klimatanalyser.

För våren 2022 kommer praktiken ha särskilt fokus på högaktuella frågor om biologisk mångfald och urbana ekosystemtjänster. Exempelvis kommer snart nya riktlinjer från TNFD (Taskforce on Nature-related Financial Disclosures) och styrmedel som uppmuntrar ”naturbaserade lösningar” (t ex grönytefaktor) blir allt vanligare. Beroende på din studieinriktning och intressen kan temat innebära fördjupningar kring antingen ekonomiska värderingar eller ekologisk nytta, särskilt kopplat till nybyggnationer. Temat är även kopplat till U&Wes medverkan i C/O City, som bland annat utvecklar metoder för ekosystemtjänster inom samhällsbyggnadssektorn.

Rent konkret kan arbetet som hållbarhetskonsult inkludera sådant som; strategiarbeten, analyser, workshops, löpande stöttning i kundprojekt, sammanställning av underlag, kontakt med potentiella samarbetspartners, samt förberedelser av seminarier och blogginlägg för kunskapsdelning. Du kan räkna med att få testa på många olika typer av projekt. Tillsammans med din handledare sätter du även upp en plan för huvudsakliga ansvarsområden, utifrån dina egna intressen och U&We:s behov.

Som praktikant på U&We erbjuds du:

  • En möjlighet att jobba med högaktuella frågor inom biologisk mångfald och ekosystemtjänster.
  • Chansen att få prova på arbetet som hållbarhetskonsult, i ett litet team av konsulter med expertis inom en bredd av områden. Du blir en del av verksamheten och får se processen från början till slut.
  • Möjlighet att delta i olika typer av projekt. Inom klimat så väl som andra branscher eller områden såsom; biologisk mångfald, samhällsekonomiska analyser, hållbar mat, cirkulär ekonomi, mm utifrån dina intressen.

Kompetenser och färdigheter

Din utbildningsbakgrund är inte avgörande utan vi är mer intresserade av att du brinner för att hjälpa företag och städer att bli change agents för en bättre planet. Vi arbetar med en inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan – för att trivas och lyckas väl i just denna roll tror vi att det är viktigt att du:

  • Är genuint nyfiken på rollen som hållbarhetskonsult
  • Har stort intresse för antingen ekonomisk värdering av naturen, eller frågor om biologisk mångfald, ekosystemtjänster och urbana ekosystem.
  • Besitter miljökunskap från dina studier, inklusive förståelse för klimatfrågor och ekosystem.
  • Förkunskaper inom samhällsbyggnad och särskilt ekonomiska värderingar eller utvärdering av urbana ekosystem är meriterande.
  • Arbetar professionellt på svenska, i både tal och skrift
  • Goda kunskaper i excel är meriterande
  • För rollen tror vi också att det är viktigt att du är Självgående, Nyfiken, Flexibel

Detaljer

Praktikperiod: Våren 2022, praktik under en hel termin (30 hp) är att föredra, men önskemål om annan omfattning kan uppges i din ansökan.
Placering: U&We:s kontor på Stora Nygatan 45 i Stockholm, eller på distans.
Handledning: Du handleds av en av U&We:s erfarna konsulter.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom ramen för dina studier.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!