Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Sustainability Associate till Ethos International

Drivs du av att hjälpa företag att bli mer hållbara? Ethos International erbjuder nu en spännande tjänst som junior hållbarhetskonsult med inriktning på miljö. I din roll kommer du stötta kunder med exempelvis hållbarhetsstrategier, analyser och klimatberäkningar. Kulturen hos Ethos kännetecknas av ständig kompetensutveckling och du kommer att få lära dig allt om praktisk tillämpning av hållbarhet – vi ser fram emot din ansökan! 

Om Ethos International

Ethos är en konsultbyrå specialiserad på hållbar affärsutveckling. Medarbetarna har bred kompetens och jobbar både med enskilda tematiska frågor men även integrerat utifrån deras affärsområden – miljö och klimat, ESG & hållbara finanser, företag och mänskliga rättigheter, hållbara leverantörskedjor samt strategi och hållbarhetsredovisning. De har även en gedigen utbildningsverksamhet med kurser i hållbarhetsredovisning, leverantörsgranskning, jämställdhet och antikorruption. Läs mer om Ethos International här.

Om rollen som Sustainability Associate

Som Sustainability Associate kommer du ingå i Ethos miljöteam, en grupp på sex personer som leds av Linnea Olofsson, Engagement Manager & Environmental Lead. Teamet arbetar med en bredd av frågor, exempelvis koldioxidutsläpp, cirkulär ekonomi, energi, material och resursfrågor med hjälp av metoder som bland annat ledningssystem, väsentlighetsanalys, certifieringar, lagstiftning, standarder och ramverk. Teamet jobbar projektbaserat och du kommer jobba operativt i projektens samtliga faser. Nedan följer exempel på arbetsuppgifter:

• Research, analytiskt arbete och rapportskrivande
• Kartlägga och göra benchmark gentemot olika aktörer
• Identifiera var i kundens värdekedja som de har miljöpåverkan
• Beräkna koldioxidutsläpp samt beskriva och kommunicera plan på hur man kan minska dessa
• Upprätta och utvärdera efterlevnad av miljöledningssystem
• Skriva policy och styrdokument, ex uppförandekod för leverantörer
• Mindre administrativa uppgifter som behövs för att kontoret ska funka samt bistå i planering och utförande av utbildningar

Uppgifterna ovan är något du kommer få lära dig på jobbet med rätt förutsättningar och handledning. Linnea betonar att “teamet är prestigelöst och det finns en öppenhet i att fråga och be om hjälp – inga frågor är dumma frågor. Vi har ett stort fokus på kompetensutveckling internt, exempelvis med kurser men också genom att bygga vidare på gruppens specialistkompetens och utveckla kunderbjudanden utifrån det”. Ethos International uppmuntrar utökat ansvar och att du på sikt kommer klättra till rollen som Sustainability Advisor.

Vi söker dig som

För bästa matchning och möjlighet till en utvecklingsresa inom företaget tror vi att du är i slutfasen av dina studier eller är relativt nyexad samt att du:

• Har erfarenhet av miljöfrågor, via arbete eller studier
• Har intresse för globala utvecklingsfrågor och hållbarhet i en bredare kontext, där utlandserfarenhet är meriterande
• Har erfarenhet kring hur näringslivet jobbar med hållbarhetsfrågor, via arbete eller studier
• Har kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, kunskap i fler språk är meriterande
• Intresse och förkunskap inom biologisk mångfald är meriterande

Personlighetskrav

• Självgående
• Samarbetsförmåga
• Nyfiken
• Strukturerad

Övrig information:

Villkor: Sustainergies sköter rekryteringen men du anställs direkt hos Ethos International, en tillsvidareanställning villkor som ligger i linje med kollektivavtal
Arbetsplats: Valfritt via kontoret i Stockholm eller hemifrån, eller en kombination till en början, men du har din bas i Stockholm.
Startdatum: September 2021
Ansökan: Vi på Sustainergies vill skapa en god upplevelse för dig som kandidat, därmed går vi igenom alla inkomna ansökningar efter sista ansökningsdag samt begär inte in personligt brev. Du får istället svara på frågor kopplade till kraven för rollen (klicka på “Gå direkt till ansökan” för att se dessa). Lägg ned engagemang i svaren då de ligger till grund för bedömningen av din ansökan.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!