Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Stärk Nordmakedonien och Kosovos EU-miljöarbete

Vill du få inblick i Sveriges internationella utvecklingssamarbete på miljöområdet? På Naturvårdsverkets internationella enhet kommer du stötta formeringen av ett nätverk på Västra Balkan med fokus på dialog om miljöfrågor kopplat till Nordmakedonien och Kosovos EU-anslutning. För dig som studerar med inriktning mot statsvetenskap, kommunikation, miljövetenskap, miljömanagement eller liknande är detta en unik praktikmöjlighet!

Uppdragsbeskrivning

Naturvårdsverkets internationella enhet har pågående biståndsprojekt i flera länder på Västra Balkan, bland annat i Nordmakedonien och Kosovo. Naturvårdsverket ger länderna stöd i frågor som rör EU:s miljökapitel samt bidrar till ländernas kapacitet att uppnå EU:s krav på miljölagstiftning. Under hösten 2021 har du möjlighet att bidra till arbetet med ländernas EU-anslutningsprocesser. Fokus under hösten kommer även vara på Kosovos arbete med kommunikation, luftkvalitet och stöd till Kosovos miljömyndighet med aktiviteter som ska öka myndighetens kapacitet att jobba med miljödata, samt direkt stöd till Nordmakedoniens miljöministerium i frågor om utbildning i EU:s miljölagstiftning.

Din roll som praktikant är att vara med och skapa ett nätverk för unga akademiker och anställda inom exempelvis miljöförvaltning på Västra Balkan. Detta för att bidra till ökad förståelse och samarbete kring miljöfrågor i regionen kopplat till EU-anslutning. Du kommer även få bidra till genomförandet av e-utbildning kring EU-tillnärmning inom miljöområdet. Som praktikant kommer du även hjälpa till med att boka, arrangera och leda möten; föra anteckningar; hålla löpande kontakt med aktörer och bidra till projektens utveckling.

I uppdraget har du ett nära samarbete med projektledarna och andra deltagare i projektteamet, samt partners i både Kosovo och Nordmakedonien. Du kommer även ha kontakt med Sida samt Sveriges ambassader i de aktuella länderna.

Som praktikant på den internationella enheten ges du god inblick i Sveriges internationella utvecklingssamarbete på miljöområdet, framförallt i fråga om kapacitetsutveckling när det gäller EU-anslutning och luftkvalitet.

Meriterande kompetenser och färdigheter

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper och drivkrafter, där vi söker dig som är initiativtagande, kommunikativ och som gärna delar med dig av dina idéer. För att lyckas väl i rollen är det även viktigt att du kan arbeta självständig och att du på ett flexibelt sätt kan planera om vid ändrade omständigheter. För detta uppdrag söker vi även dig som:

 • Studerar med inriktning statsvetenskap, kommunikation, miljövetenskap, miljömanagement
 • Har utmärkta kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift
 • Har erfarenhet av att samverka med deltagare i flera länder
 • Har kunskap om miljöfrågor som luft, klimat eller biologisk mångfald
 • Är kommunikativ och lättlärd
 • Trivs med såväl utåtriktade arbetsuppgifter som att bidra med projektadmin, budget och upphandling
 • Språkkunskaper relevanta för regionen är meriterande

Uppdragsformat

 • Praktik
 • 20 veckor (30hp) eller 10 veckor (15hp)
 • Start vid terminsstart i augusti 2021
 • Uppdraget sker helt på distans

Ansökan

Ansökan görs direkt via Naturvårdsverkets rekryteringsverktyg och innehåller både text-frågor och uppladdning av ditt CV. Observera att du inte ska använda ett personligt brev i ansökan utan motivera dig i de specifika text-frågorna. Lycka till!

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!