Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Sommarjobba på avdelningen för planering, prövning och tillsyn

Pluggar du miljö eller juridik och vill få bättre förståelse för hur Naturvårdsverket arbetar? Nu kan du få sommarjobba på ”Avdelningen för planering, prövning och tillsyn” för att bevaka inkommande handlingar och ärenden under sommaren. Sommarjobbet kommer ge dig mycket god insyn i avdelningens arbete och myndighetens roll i flera spännande hållbarhetsfrågor, olika industrigrenar samt både svensk miljölagstiftning och internationella konventioner och EU-lagstiftning.

Om Naturvårdsverket och avdelningen för planering, prövning och tillsyn

Naturvårdsverket är en statlig myndighet som bedriver arbete inom miljö och hållbarhet och är med och genomför regeringens miljöpolitik. Arbetet sker på uppdrag av den svenska regeringen och omfattar miljöfrågor inom Sverige, EU och internationellt. Läs mer!

Avdelningen för planering, prövning och tillsyn arbetar bl.a. med prövning, regelgivning och vägledning för att begränsa miljöpåverkan från miljöfarlig verksamhet, med frågor knutna till vatten, samhällsplanering, friluftsliv samt tillsynsvägledning. I deras arbete ingår det att ge miljöjuridiskt stöd till övriga enheter på Naturvårdsverket samt expertstöd till Miljödepartementet, inom EU och i internationella sammanhang.

Vad får jag göra och lära mig under sommarjobbet?

Som sommarjobbare på avdelningen för planering, prövning och tillsyn kommer du bl.a. bevaka inkommande handlingar och ärenden under sommaren. Du kan även komma att arbeta med att göra få göra sammanställningar eller ge andra typer av stöd för till den löpande verksamheten. Under sommaren kommer personalen på avdelningen att variera, men du kommer hela tiden att ha tillgång till både handledning och kollegor och få chans att följa det dagliga arbetet. Sammanfattningsvis kommer du att:

  • Bevaka inkorgar
  • Gå igenom inkomna handlingar
  • Hjälpa till med eventuella sammanställningar
  • Hantera vissa ärendetyper

Detta sommarjobb kommer att ge dig mycket god insyn i avdelningens arbete och myndighetens roll i flera spännande hållbarhetsfrågor, olika industrigrenar samt både svensk miljölagstiftning och internationella konventioner och EU-lagstiftning. Dessutom kommer du att få värdefull erfarenhet av hur det är att arbeta i en statlig myndighet.

Kompetenser och färdigheter

För detta uppdrag söker vi dig som:

  • Studerar inom miljö- eller juridikområdet
  • Har en viss arbetserfarenhet sedan tidigare
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Dessutom är det meriterande med:

  • Tidigare administrativa erfarenheter
  • Tidigare erfarenhet av arbete hos Naturvårdsverket eller hos annan myndighet

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas även på personliga egenskaper och drivkrafter, där vi bland annat söker dig som är initiativtagande, kommunikativ och som gärna delar med dig av dina idéer. Dessutom är det viktigt att du har god förmåga att arbeta självständigt och att du på ett flexibelt sätt kan planera om vid ändrade omständigheter.

Villkor

Omfattning: Heltid ca. 8 veckor, från juni eller enligt överenskommelse
Placering: Naturvårdsverkets kontor i Stockholm eller Östersund
Ersättning: Marknadsmässig lön enligt myndighetens rutiner

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!