Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Sommarjobba med Klimatklivet på Naturvårdsverket

Klimatklivet är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Du kommer arbeta med handläggning inom Klimatklivet mot aktörer inom transport och industri, både ansökningar och läges- och slutrapporter för pågående åtgärder. Efter sommarjobbet kommer du ha erfarenhet från myndighetens arbete med klimatfrågor. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Klimatklivet

Det huvudsakliga syftet med satsningen Klimatklivet är att minska utsläppen som påverkar klimatet. Tillsammans förväntas de åtgärder som hittills fått stöd av Klimatklivet bidra med en årlig minskning av växthusgasutsläpp på 1,8 miljoner ton, under den tid som åtgärderna är i funktion. Uppdraget är uppdelat på två enheter, Klimatklivet för Transporter respektive Klimatklivet för Industri.

Om uppdraget

Du kommer att arbeta med:

  • Handläggning inom Klimatklivet, både ansökningar och läges- och slutrapporter för pågående åtgärder
  • Det kan också bli aktuellt med utlämning och sekretessprövning av allmänna handlingar
  • Beroende på uppkomna behov kan ytterligare arbetsuppgifter också bli insamling av data och analys av data.

Du kommer få erfarenhet av myndighetens arbete med klimatfrågor, och möjlighet att få bidra till leveranser som är mycket efterfrågade. Du kommer kunna bygga nätverk på myndigheten och till de aktörer som myndigheten har kontakter med.

Vi söker dig som

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper och drivkrafter, där vi söker dig som är initiativtagande, kommunikativ och som gärna delar med dig av dina idéer. För att lyckas väl i rollen är det även viktigt att du kan arbeta självständig och att du på ett flexibelt sätt kan planera om vid ändrade omständigheter. För detta uppdrag söker vi även dig som:

  • Studerar en utbildning på högskolenivå till exempelvis ingenjör, naturvetare, ekonom eller samhällsvetare
  • Har tidigare erfarenhet av administrativt arbete
  • Har tidigare erfarenhet av datainsamling och dataanalys
  • Har goda kunskaper i Excel
  • Har intresse av myndighetsutövning och klimatfrågor
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Vi prioriterar dig som är student även under hösten 2021

Villkor och övrig information

Arbetsplats: Arbetsuppgifterna kan skötas helt på distans, alternativt på Naturvårdsverkets kontor i Stockholm eller Östersund om situationen tillåter
Arbetstider: Heltid, ca vecka 26-35
Lön enligt tabell på följande sida: http://www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/Student/Sommarjobb/

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!