Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Sommarjobba med handlingar och ärenden inom miljöjuridik

Studerar du inom miljö- eller juridikområdet? Industrienheten på Naturvårdsverket söker dig som kan vara behjälplig i att bland annat bevaka inkommande handlingar och ärenden under sommaren. Sommarjobbet kommer ge dig inblick i enhetens arbetsområden som spänner över olika industrier samt både svensk miljölagstiftning och EU-lagstiftning.

Om uppdraget

Industrienheten arbetar med prövning, regelgivning och vägledning för att begränsa miljöpåverkan från miljöfarlig verksamhet. Enheten ger miljöjuridiskt stöd till övriga enheter på Naturvårdsverket samt ger expertstöd till Miljödepartementet, inom EU och i internationella sammanhang. Enheten samordnar Naturvårdsverkets arbete med prövningsärenden och är även kontaktpunkt för Svenskt Näringsliv. Hos Industrienheten kommer du bland annat bevaka inkommande handlingar och ärenden under sommaren, vilket exempelvis kan vara begäranden om utlämnande av allmän handling och inlagor i prövningsärenden. Du kan även arbeta med att göra sammanställningar eller andra typer av stöd för den löpande verksamheten.

Sammanfattningsvis kommer du:

 • Bevaka inkorgar
 • Gå igenom inkomna handlingar
 • Hjälpa till med eventuella sammanställningar inom olika branscher.

Vi söker dig som

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper och drivkrafter, där vi söker dig som är initiativtagande, kommunikativ och som gärna delar med dig av dina idéer. För att lyckas väl i rollen är det även viktigt att du kan arbeta självständig och att du på ett flexibelt sätt kan planera om vid ändrade omständigheter. För detta uppdrag söker vi även dig som:

 • Studerar inom miljö- eller juridikområdet
 • Tidigare erfarenhet från administrativa arbetsuppgifter
 • Har goda kunskaper i Excel
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete hos
  Naturvårdsverket
 • Vi prioriterar dig som är student även under hösten 2021

Villkor och övrig information

Arbetsplats: Arbetsuppgifterna kan skötas helt på distans, alternativt på Naturvårdsverkets
kontor i Stockholm om situationen tillåter
Arbetstider: Heltid ca 8 veckor, från juni eller enligt överenskommelse
Lön enligt tabell på följande sida: http://www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/Student/Sommarjobb/

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!