Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Sommarjobba med datainsamling för industriella utsläpp

På Naturvårdsverkets Kunskapsamordningsenhet ansvarar man bland annat för EU Registry on industrial sites – en databas över Europas industriella anläggningar. Du kommer samla in, sammanställa och kvalitetsgranska uppgifter från miljörapporter och tillsynsmyndigheter till databasen. Du kommer få inblick i EU:s industriutsläppsdirektiv samt miljömyndigheternas olika roller i Sverige och inom EU. EU Registry är en rapportering med stor utvecklingspotential och chansen finns att förbättra Naturvårdsverkets arbetssätt inom området.

Om uppdraget

Kunskapssamordningsenheten arbetar med samordning, miljöövervakning, internationell rapportering, geodata och officiell statistik. Ett av deras ansvar är rapportering av EU Registry on industrial sites (nedan kallad EU Registry), som innehåller information över Europas industriella anläggningar. Databasen publiceras online och ger allmänheten tillgång till en uppdaterad lista över industriella anläggningar. De industriella anläggningarna omfattar bland annat energisektorn, metallindustri, kemisk industri, avfallshantering och pappersindustri.

I dagsläget finns inte något enhetligt svenskt system för att samla in den information som efterfrågas enligt EU Registry. Detta innebär att delar av efterfrågad information finns tillgänglig via andra myndigheter, i andra system eller inlåsta i textdelar av verksamheternas miljörapporter. Din roll blir därför att samla in, sammanställa och kvalitetsgranska uppgifter som ska rapporteras. I arbetet ingår även framtagandet av rutiner som kan effektivisera arbetet under kommande år.

Sammanfattningsvis kommer du att:

 • Granska och sammanställa uppgifter från miljörapporter och tillsynsmyndigheter som ska rapporteras vidare till EU Registry.
 • Genomföra kvalitetskontroll, dvs identifiera felaktigheter och saknad information.
 • Vid behov, ta kontakt med tillsynsmyndigheter (främst via mejl och telefon) och begär komplettering där information saknas.
 • Dokumentera och diarieföra all information som har tagits fram samt notera eventuella svårigheter, lösningar och förbättringsmöjligheter.

Vi söker dig som

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper och drivkrafter, där vi söker dig som är initiativtagande, kommunikativ och som gärna delar med dig av dina idéer. För att lyckas väl i rollen är det även viktigt att du kan arbeta självständig och att du på ett flexibelt sätt kan planera om vid ändrade omständigheter. Du är även problemlösande och noggrann. För detta uppdrag söker vi även dig som:

 • Har utbildning på kandidatnivå eller högre med miljö eller teknisk inriktning, där det är
  meriterande med studier inriktade på industriteknik och/eller utsläppsfrågor
 • Det är meriterande om du läst kurser/har erfarenhet inom statistik/beräkningsteknik
  och miljöjuridik
 • Har erfarenhet av att jobba i kundtjänst eller liknande med mycket telefonkontakt
 • Har erfarenhet av att jobba i Excel
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Det är meriterande om du jobbat i Microsoft Access
 • Vi prioriterar dig som är student även under hösten 2021

Villkor och övrig information

Arbetsplats: Arbetsuppgifterna kan skötas helt på distans, alternativt på Naturvårdsverkets kontor i Stockholm eller Östersund om situationen tillåter
Arbetstider: Heltid, från maj/juni till och med mitten av augusti
Lön enligt tabell på följande sida: http://www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/Student/Sommarjobb/

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!