Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Solvatten söker Internationell Projektledare  

Vill du hjälpa människor som lever utan rent vatten, engagera människor och sprida kunskap om en innovation som kan förändra världen? Längtar du efter att kunna vara med och göra verklig skillnad i klimatförändringen, fattigdomsbekämpning, social rättvisa och hållbarhetsmålen? 

Om Solvatten

Solvatten är ett socialt företag som har utvecklat, producerar och distribuerar en soldriven vattenreningslösning. Idag drar fler än 500 000 människor i ett 40 tal länder nytta av teknologin. Solvatten jobbar i partnerskap med både myndigheter, företag och organisationer för att göra skillnad, speciellt för de som drabbas av klimatförändringar eller inte har tillgång till rent vatten. Genom våra projekt i bl.a. Östafrika gör vi en insats för klimatet eftersom Solvatten minskar användarnas behov att elda kol och ved för att rena och värma dricksvatten.

Uppdrag och arbetsuppgifter

Din roll som projektledare innebär att styra, leda, koordinera och löpande stämma av de olika delarna i projekten och på så sätt utgöra den samordnande funktionen. Du är huvudansvarig för kontakten med Solvattens partnerorganisationer i de olika projektländerna. Det är din uppgift att få alla delar att fungera tillsammans, samt säkerställa att inget faller bort. Du har det övergripande ansvaret för projekten och för att se till att de uppnår uppställda mål vad gäller kvalitet, ekonomi och tidsplan. Som en röd tråd genom ditt arbete ingår att aktivt bevara, utveckla och skapa kundrelationer. Att leda utredning, planering, detaljprojektering är andra arbetsuppgifter som ingår i din roll.

Din roll är viktig för Solvattens dagliga verksamhet och kräver noggrannhet, ett öga för detaljer, kundvård och relationsbyggande. Tjänsten innefattar resor till projekten någon gång per år.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att alla individers styrkor behövs för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan – för att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du:

  • Har en akademisk examen inom miljö, hållbarhet, internationella relationer, samhällsvetenskap, eller motsvarande
  • Har dokumenterad erfarenhet av projektledning
  • Har dokumenterad erfarenhet av budgetansvar
  • Har dokumenterad erfarenhet av projektrapportering
  • Har erfarenhet av att ha jobbat i internationella projekt på engelska
  • Är var bekväm med att kommunicera på olika organisatoriska nivåer mot olika aktörer
  • Kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • De personliga egenskaper som är viktiga för att trivas och lyckas i rollen är; självgående, relationsskapande, noggrann och flexibel för att kunna skifta mellan olika arbetsuppgifter och projekt.

Det är även meriterande med specialkunskaper inom något av följande områden:

  • Vatten/hygien och hälsa/humanitärt bistånd/hållbarhetsfrågor/klimat- och energifrågor

Villkor

Arbetsplats: Solvattens arbetsplats och teamkänsla är viktig och arbetet utgår från vårt kontor på Roslagsgatan Stockholm.
Omfattning: Heltidstjänst. Provanställning sex månader, därefter tillsvidare.
Ersättning: Lön enligt överenskommelse, friskvårdsbidrag.
Tillträde: omgående, med hänsyn till uppsägningstid.

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!