Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Projektkoordinator för nätverket Hållbara Restauranger

Projektledare, konsult och hållbarhetsinspiratör inom restaurangbranschen – visst låter det som ett spännande extrajobb? Det är precis vad en projektkoordinator för Nätverket Hållbara Restauranger kommer arbeta med. Som projektkoordinator blir du navet i det lokala nätverket i Göteborg och du får även möjlighet att stötta restauranger i sitt hållbarhetsarbete, tillsammans med erfarna konsulter på U&We. 

Om Hållbara Restauranger

Nätverkets vision är att påverka restaurangbranschen att jobba med hållbart. Fem områden ligger i fokus: Mat, Miljö & Klimat, Reko, Kommunikation och Ekonomi – givetvis med gästen ständigt i centrum. En förstudie har visat att det finns ett stort gap mellan vad gästerna önskar och vad restaurangerna gör på hållbarhetsområdet. Nätverket är nationellt och växer snabbt med såväl leverantörer och restauranger som medlemmar. Hållbara Restauranger är inte en ny märkning eller ett pris, det är ett initiativ och en process som hjälper branschen ta ansvar och våga leda en förändring. Nätverket koordineras och leds av hållbarhetskonsulter på U&We som bland annat byggt en ”verktygslåda” för att ge restaurangerna praktisk hjälp att gå mot ökad hållbarhet, med ISO 26 000 som utgångspunkt. Nu söker U&We en projektkoordinator som kan ansvara för nätverkets aktiviteter i Göteborg!

Vad blir mina uppgifter?

Som projektkoordinator blir ditt huvudansvar att samordna och leda nätverket på lokal nivå. Det innebär bland annat att:

 • Organisera och planera nätverksträffar och workshops
 • Rekrytera nya medlemsrestauranger till nätverket i Göteborg, med målet att få in 10 nya medlemmar under året
 • Aktivt arbeta med sociala medier för att öka kännedom och engagemang i nätverket
 • Komma med förslag på förbättringar av konceptet för Hållbara Restauranger
 • Regelbundna telefonavstämningar av med kontaktpersoner på U&We

Utöver rollen som projektkoordinator kan du även få chansen att vara hållbarhetscoach för några restauranger och hjälpa dem utveckla sitt hållbarhetsarbete. På restaurangen gör du en statusanalys av det befintliga hållbarhetsarbete, med hjälp av en checklista. Därefter träffar du dina restauranger vid löpande coachningstillfällen för att stötta och leda personalen i förbättringsarbetet. För detta arbetet tillkommer det arbetstid utöver de 100 timmarna som ingår i koordinatorrollen.

Under hela arbetsperioden får du stöd och coachning för att du alltid ska känna dig stark och förberedd i din roll som projektkoordinator och hållbarhetscoach.

Vem söker vi?

För att trivas och utvecklas i rollen ser vi gärna att du:

 • Är student med flexibelt schema och har ett intresse för hållbarhetsfrågor
 • Är en duktig kommunikatör och har god förmåga att knyta nya kontakter
 • Har viljan att jobba med att sälja in nätverket till restauranger som ännu inte är medlemmar
 • Tar stort ansvar för att komma framåt och åstadkomma resultat både när du arbetar självständigt och i samarbete med andra
 • Har erfarenhet av att driva egna projekt
 • Har erfarenhet av restaurangbranschen
 • Är pragmatisk och har förmågan att förstå den kontext du arbetar inom
 • Arbetar flytande på svenska

Villkor

Arbetsplats: Delvis valfri plats i Göteborg, delvis på restauranger.
Omfattning: Timanställd ca 100 timmar totalt som du schemalägger tillsammans med restaurangerna och konsulterna på U&We. Uppstart i januari och avslut i december, med uppehåll under sommaren. Det finns eventuellt möjlighet att timmarna utökas under året.
Ersättning: Marknadsmässig timlön, Sustainergies är arbetsgivare. Du får alla dina eventuella resekostnader täckta.
Handledning: Du handleds av erfarna konsulter på U&We.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!