Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Praktikplats vid Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning, SMHI

Vill du hjälpa till att sprida kunskap och ge inspiration om klimatanpassning? SMHI söker en praktikant för att bygga ut deras exempelsamling. Du får möjlighet att fördjupa din kunskap inom klimat och miljö, bredda dina nätverk och utveckla din kommunikativa förmåga.

Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning vid SMHI är den nationella noden för information om klimatanpassning. En viktig del av deras kunskapsspridning är webbportalen Klimatanpassning.se där de samlar det viktigaste på området. Deras samling med beskrivande exempel är mycket uppskattad och välbesökt och de strävar efter att bygga ut den.

Ditt uppdrag som praktikant

Ramen för ditt uppdrag som praktikant är att utveckla exempelsamlingen. Du kommer att samla in, analysera, prioritera, strukturera och publicera inspirerande exempel på anpassningsåtgärder från olika samhällssektorer i Sverige. Exemplen ska fungera som inspiration för andra aktörer som står inför liknande problematik. Arbetet innebär kontakter med olika aktörer inom klimatanpassningsområdet. Projektets exakta utformning och innehåll diskuteras med dig som söker.

Du kommer dessutom att medverka i Kunskapscentrums dagliga arbete och hjälpa till med andra arbetsuppgifter efter intresse och behov.

Vem SMHI söker

SMHI söker dig som läser eller just avslutat relevant utbildning på universitets- eller högskolenivå. Gärna inom områdena klimat, miljö och/eller samhällsplanering. Du arbetar självständigt, strukturerat och systematiskt. Du har lätt för att samarbeta och är social. Arbetet kräver att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Tidigare erfarenhet från arbete med kommunikation är meriterande men inget krav. De ser gärna att den sökande har intresse och grundläggande kunskap om klimatfrågan och klimatanpassning.

Villkor

Omfattning: Praktik under hösten 2020, 20 veckor från terminsstart eller enligt överenskommelse.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: SMHIs kontor i Norrköping.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!