Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Praktik som hållbarhetskonsult med beräkning och analys i fokus

Klimatbokslut, klimatberäkningar och livscykelanalys – låter det som spännande teman? Det är exempel på vad hållbarhetskonsulterna hos U&We arbetar med varje dag, med målet att hitta affärsmöjligheter inom hållbarhet. Till våren vill de välkomna en student med stort intresse av att konsultrollen och som vill bidra till att göra deras kunder till branschledande inom hållbarhet!

Om U&We

U&We jobbar med hållbarhetsdriven affärsutveckling och stöttar sina kunder i deras miljö- och hållbarhetsarbete. De vill bidra positivt till samhället genom att vara en ”Catalyst for Good Business” och de arbetar för att förena god lönsamhet med socialt ansvar och miljöhänsyn. Tack vare deras tjänster kan fler företag bli medvetna om sitt ekologiska fotavtryck, identifiera strategiska hållbarhetssatsningar och öka sin kunskap om hållbar utveckling!

På U&We jobbar konsulter med många olika bakgrunder och kompetenser. Några har utbildningsbakgrund inom nationalekonomi eller företagande, andra har studerat till civilingenjör eller är miljövetare. Konsulterna erfarenheter från internationella finansbranschen, logistik- och transportbranschen, ledar- och organisationsutveckling, miljö- och utvecklingsprojekt i Brasilien och samhällsplanering. Som byrå är U&We starka inom livsmedelssektorn, bygg och infrastruktur samt inom rapportering och klimatberäkningar för bank och börsbolag.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer bli en del av teamet av hållbarhetskonsulter och få erfarenhet av hur det är att arbeta på en innovativ hållbarhetsbyrå. Under praktiken kommer du få testa på rollen som hållbarhetskonsult och delta i olika kundprojekt hos U&We, framförallt de som rör klimatbokslut, klimatberäkningar och livvsycekanalyser. Du kommer även få bidra i arbetet med nätverket Hållbara Restauranger och delta i andra kundprojekt utifrån dina intressen och kunskaper. Det kan handla om konceptutveckling, kontakt med potentiella samarbetspartners eventplanering, delta i workshops eller utveckla kommunikationsmaterial, för att ge några exempel.

För att trivas som bäst i rollen tror vi att du:

  • Har ett stort intresse för att lära dig mer om klimatbokslut, klimatberäkningar och livscykelanalyser.
  • Är genuint nyfiken på rollen som hållbarhetskonsult
  • Är lösningsorienterad och tycker om att komma med kreativa idéer
  • Tar initiativ och trivs med att ha många olika arbetsuppgifter
  • Är bekväm med att arbeta i Excel
  • Arbetar flytande på svenska, i både tal och skrift

Villkor
Praktikperiod: Våren 2021, praktik på heltid 15 hp eller 30 hp är att föredra men har du ett annat förslag – berätta i ansökan!
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör helst genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: U&We:s kontor i Stockholm och kundbesök framförallt i Stockholmsområdet. Viss möjlighet till arbete på distans.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!