Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Praktik inom kommunikation och klimat hos tech-startupen Deedster

Med en smart app, god pedagogik och mikrouppdrag arbetar tech-startupen Deedster för att uppmuntra en mer hållbar och klimatsmart livsstil. Som praktikant får du vara med och bidra direkt till utvecklingen av kommunikationen och innehållet, klimatberäkningarna och funktionerna som ska göra produkten ännu bättre för både användarna och planeten! Ps, vi söker två praktikanter, så tipsa gärna en studiekamrat!

Om Deedster

Deedster är en tech-startup som vill stoppa klimatförändringarna och konsumtionens negativa inverkan på planeten genom att använda en app, god pedagogik och mikrouppdrag för en mer hållbar och klimatsmart livsstil, så kallade “deeds”. Appen ska vara ett enkelt verktyg för att komma igång och göra det tillgängligt för många fler att göra små steg som tillsammans skapar stor förändring. Appens innehåll är noga framtaget för att ge uppmuntran istället för skam, i samarbete med bland annat Beteendelabbet och ett flertal experter. Allt för att tillsammans motverka klimatförändringar, steg för steg, deed för deed. Läs mer om Deedster eller testa appen
själv:

 

Vad får jag göra och lära mig under praktiken?

De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att röra utvecklingen av appens innehåll och kommunikation både i appen och i andra kanaler. Exempelvis kommer du att få erfarenhet av att arbeta med research om klimatsmarta val och dess effekter, beräkningar av miljöpåverkan och klimatnytta och användning av text för att föra fram pedagogiska budskap. Deedster söker två praktikanter, där ni kommer att ha ett nära samarbete.

Under praktikperioden kommer du också få chans att arbeta i par för att exempelvis ta fram en ”klimatresa”, alltså en serie av frågor, fakta och ”deeds” med gemensamt tema, så som transporter, mat, hållbar konsumtion, kultur etc. Du kommer hela tiden att ha möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter utifrån kompetenser och intresse, för att få erfarenhet av att exempelvis:

 • Utveckla appen och dess innehåll
 • Delta i tester av app och tjänster
 • Vara med i teamets arbete med strategi och design

Du kommer att handledas löpande av en av Deedsters experter. Förutom klimatkompetensen har teamet bred erfarenhet av att starta och driva bolag och du kommer att få värdefull erfarenhet av hur det är att arbeta i en snabbväxande start-up. Självklart kommer du också att bli expert på frågor om klimat, beteende och hållbar livsstil, samt få insyn i hur flera av Deedsters partners och kunder arbetar med att skapa engagemang kring hållbarhet. Arbete och handledning går bra att anpassa även vid eventuellt fortsatt pandemi och distansarbete.

”- Jag fick snabbt bli en del av teamet och har hela tiden fått vara med och skapa verkliga resultat och klimatnytta tillsammans. Att få praktisk erfarenhet har gett mig mycket mer förståelse för vad jag vill göra i min framtida karriär.

Niki Giarimi, praktikant på Deedster VT20

 

Kompetenser och färdigheter

Hållbarhet är tvärvetenskapligt och denna praktikplats kan också passa för många studieinriktningar, så länge som du vill tillämpa dina kunskaper för att motverka klimatförändringar. Vi arbetar med en inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan – för att trivas och lyckas väl i just denna roll tror vi att det är viktigt att du:

 • Har kunskap om klimat och miljö som du vill omsätta i praktiken. Erfarenhet
  av klimatberäkningar, miljökommunikation, pedagogik, retorik eller liknande är
  meriterande. Dessa erfarenheter kan vara studierelaterade.
 • Trivs med att arbeta med text och har god förmåga att uttrycka dig.
 • Uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och text.
 • Som person har du god samarbetsförmåga och kan ta vara på likheter och olikheter för att uppnå bästa resultat. Du kan planera ditt eget arbete och gillar att överträffa omgivningens förväntningar.

Villkor

Praktikperiod: Våren 2022, 20 veckor på heltid med start vid terminsstart i januari.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier med 15-30 hp
praktikkurs eller motsvarande.
Arbetsplats: Deedsters kontor centralt i Stockholm.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!