Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Miljökonsult på 80% hos Miljöbarometern

Miljöbarometern är ett verktyg för att redovisa hur miljön och miljöarbetet utvecklas. Företaget stöttar kommuner och organisationer med uppföljning av globala och lokala hållbarhetsmål samt redovisning av klimat- och energiplaner, avfallsplaner, vattenplaner och liknande. Nu söker de en miljövetare till rollen som miljökonsult. Rollen är bred där både kundansvar gentemot kommunerna samt datainsamling och rapportering kopplat till hållbarhet och miljö ingår. Du kommer bli direktanställd hos Miljöbarometern. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Miljöbarometern

Många kommuner och organisationer använder verktyget Miljöbarometern för att redovisa data och indikatorer om miljöutvecklingen. Syftet är att tillgängliggöra miljödata, öka insyn och delaktighet i miljöarbetet och tydliggöra hur kommunerna ligger till i förhållande till uppsatta mål. Miljöbarometern består idag av fyra personer och har kontor i Hornstull i Stockholm. Du kommer till stor del att planera din egen tid och har möjlighet att arbeta hemifrån flera dagar i veckan.

Läs mer om Miljöbarometern här!

Om rollen

Du kommer ha en bred roll som kundansvarig miljökonsult gentemot ett antal kommuner – en roll som är delad mellan leverans mot nuvarande kunder och projekt och kommunikation/sälj gentemot potentiella nya kunder.

I leveransdelen stöttar du kommunerna med deras redovisning i verktyget – där det ingår att samla in data och att kommentera utvecklingen samt att göra målbedömningar utifrån underlaget. På längre sikt kan det bli aktuellt att praktiskt göra en miljöredovisning. Datan du arbetar med är hållbarhetsdata som hämtas från exempelvis SCB, Sveriges kommuner och regioner, nationella datavärdar för miljöövervakning eller från olika rapporter och undersökningar – vilket ger en god erfarenhet av att analysera data.

I kommunikations- och säljdelen har du mycket kundkontakt med kommuner där du kommer ha ett långsiktigt säljfokus – vilket innebär att du bibehåller relationen med nuvarande kunder och där du även får knyta kontakter med nya medarbetare på kommunerna. Säljarbetet innebär att du håller kontakt med kunderna och identifierar deras behov inom miljöområdet. Säljarbetet förväntas ta upp ca 20-30% av din tid.

Det tillkommer även arbetsuppgifter såsom användartester av nya funktioner i verktyget och att förbättra manualen för kunder och på sikt hålla utbildningar i verktyget.

Vi söker dig som

  • Har minst en kandidatexamen inom miljövetenskap eller motsvarande utbildning med stor bredd.
  • Det är meriterande om du i dina studier har läst kurser inom hållbar utveckling, klimat, vattenfrågor, ekologi, avfallsfrågor, folkhälsa, statistik och GIS (geografiska informationssystem).
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Har goda kunskaper i Excel.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av dataanalys.

Som person är du

  • Relationsskapande
  • Strukturerad
  • Självgående

Övrig information

Anställning: Tillsvidareanställning med 4 månaders inledande provanställning. Du anställs direkt hos Miljöbarometern.
Start: 1 september. Vi siktar på att vara klara med rekryteringen innan sommaren.
Arbetstid: 80%. Kan eventuellt bli möjligt med 100% längre fram, beroende på de uppdrag du säljer in.
Placering: Miljöbarometerns kontor i Stockholm, men du kan även arbeta hemifrån till stor del.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!