Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Marknadskoordinator för klimatkommunikation med Tricorona

Vill du jobba på ett värderingsstyrt bolag som stöttar företag att minska och hantera sin klimatpåverkan så att världen kan nå 1,5-gradersmålet? Detta är en spännande möjlighet för en vass skribent med kunskaper inom digital marknadsföring och ett brinnande intresse för hållbarhet och klimatfrågan. Perfekt för dig som går igång på en entreprenöriell stämning och stark teamkänsla. 

Om Tricorona

Tricorona Climate Partner AB har sedan 2006 hjälpt företag i olika branscher att hantera och minimera sin klimatpåverkan. De genomför klimatredovisningar, livscykelanalyser och sätter upp strategier för att reducera klimatpåverkan i kombination med klimatkompensation, för att ta klimatansvar fullt ut. De hjälper även företag med strategisk rådgivning, Science Based Targets och att nå klimatneutralitet.

Tricorona är en arbetsplats med högt i tak där alla medarbetare får stort eget utrymme att komma med idéer och vara kreativa. Det är en litet bolag med entreprenöriell kultur där man värnar om såväl egen hälsa och välmående, som sociala teamaktiviteter. Andan är att det är roligare att göra jobbet tillsammans! Alla delar ett starkt engagemang för att motverka klimatkrisen och med detta team kommer du att vara en del av lösningen.

I och med att Tricoronas nuvarande marknadskoordinator skall vara föräldraledig söker de nu en vikarie under ett års tid. Start i februari 2022 eller enligt ök., med chans till förlängning.

Uppdrag och arbetsuppgifter

Som Marknadskoordinator jobbar du tätt tillsammans med Tricoronas marknadschef. Du landar i en kultur som präglas av en start-up-känsla med högt i tak och stor möjlighet att påverka ditt eget arbete. I rollen kommer du arbeta taktiskt och operativt för att implementera Tricoronas marknadsstrategi och inbound marketing med planering, genomförande och utvärdering av kommunikationsaktiviteter. Precis som resten av teamet förväntas du även rycka in där det behövs för att stötta VD:n och teamet. En vanlig arbetsdag kan dina arbetsuppgifter variera mycket och omfatta exempelvis:

 • Hemsidan: en stor del av rollen som marknadskoordinator handlar om uppdatering och utveckling av Tricoronas webb, som blir landningsplatsen för många potentiella kunder nyfikna på klimatomställning. Du kommer även följa upp besöksstatistik, hantera SEO-optimering och stötta kunder.
 • Content: du kommer att arbeta med texter, bild och video för att skapa engagerande innehåll i alla Tricoronas kanaler. Med hjälp av blogginlägg, artiklar, intervjuer, nyhetsbrev och inlägg i sociala medier ska du bidra till ett större intresse för affärsstrategiskt klimatarbete. Beroende på dina spetskompetenser kan du få arbeta mer med exempelvis video, grafik, events etc.
 • Säljstöd: som en del i rollen som Marknadskoordinator hjälper du även hela teamet med texter, layout och presentationer som säljstöd.
 • Projektledning: utifrån intresse och kompetens finns det möjlighet för dig leda flera typer av projekt, t ex utbildningsinsatser, events och webinarier där du kan vara med och planera eller agera moderator.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan. För att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom marknad/kommunikation, hållbarhet eller motsvarande
 • Intresse för klimatberäkningar och grundläggande kunskap om klimatfrågan
 • Erfarenhet från tidigare arbete i WordPress och med grafisk design
 • Svenska och engelska på yrkesmässig nivå i både tal och skrift
 • Som person ser vi gärna att du är självgående, lösningsorienterad och prestigelös

Dessutom är det meriterande med:

 • Arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter är meriterande
 • Erfarenhet från arbete med inbound marketing och automatisering i ett digitalt affärssystem, t.ex. upsales eller mailchimp, är meriterande
 • Intresse för webbdesign och UX är meriterande
 • Erfarenhet av arbete med rörligt material är meriterande

Villkor

Arbetsplats: Primärt på bolagets kontor på Vasagatan 28, Stockholm. Viss möjlighet till distansarbete.
Omfattning: Vikariat på heltid under minst ett år, men möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning.
Ersättning: Enligt överenskommelse.
Tillträde: Från februari 2022.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!