Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Kommunikationskoordinator till Hexicon

Är du en fena på sociala medier och content creation? Har du ett hållbarhetsintresse och vill bidra i omställningen till fossilfritt? Nu behöver Hexicon, ett innovativt bolag inom flytande vindkraftverk, dig till rollen som kommunikationskoordinator.

Om Hexicon

Hexicon är en världsledande projektutvecklare och teknikleverantör inom den snabbt växande sektorn för flytande vindkraft. Som projektutvecklare, samarbetar Hexicon tillsammans med ledande regionala experter på området. Som teknikleverantör, utvecklar och erbjuder Hexicon sin patenterade design – TwinWind – som består av ett flytande vindkraftsfundament med två turbiner. Den innovativa twin turbine-designen möjliggör för fler turbiner per havsområde, vilket ökar energiproduktionen per areal och minskar miljöpåverkan. Företaget är verksamt på flera marknader i Europa, Afrika, Asien och Nordamerika. Hexicon är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Läs mer här!

Uppdrag och arbetsuppgifter

Hexicon söker nu en kommunikationskoordinator för en 50/50 tjänst delad mellan Hexicon AB (globalt bolag) och Freja Offshore (svenskt bolag). Då halva tjänsten är för Hexicon AB globalt kommer delar av ditt arbetsspråk att vara engelska.  Som kommunikationskoordinator kommer du att arbeta med kommunikation i olika former. Ditt huvudsakliga fokus kommer ligga på att skapa content för digitala plattformar. Du välkomnas och förväntas att även komma med egna kreativa ideer utifrån dina erfarenheter och kompetenser. Förutom kommunikation i bild och skrift kommer det även att ingå övriga uppgifter för att stötta bolagen såsom; att hjälpa till med säljpresentationer och koordinera events.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan – för att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du har:

  • Relevant akademisk utbildning, t.ex. inom kommunikation
  • Ett intresse för energi- och/eller hållbarhetsfrågor
  • Stor kunskap om kommunikation i sociala medier och content creation
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Som person är du initiativtagande, självgående och har en god samarbetsförmåga

Meriterande är om du också har:

  • Arbetslivserfarenhet inom kommunikation
  • Erfarenhet av att arbeta med hållbarhet/energifrågor (antingen från arbetslivet eller ideellt engagemang)
  • Grafiska kunskaper och vana av att jobba i Indesign, både med bild och rörligt material
  • Erfarenhet av koordinering för events

Villkor

Arbetsplats: Hexicons kontor i centrala Stockholm med viss möjlighet till arbete på distans
Omfattning: Heltidstjänst. Provanställning sex månader, därefter tillsvidare.
Tillträde: i september/oktober, eller enligt överenskommelse.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!