Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Kommunikation- och projektledning med ekomat i fokus

Ekologisk mat, lantbruk, projektledning och kommunikation – låter det som spännande teman? Det är vad du som praktikant hos Ekologiska Lantbrukarna kommer få djupdyka i under höstens praktik, med målet att höja intresset för ekologisk mat! De välkomnar en driven praktikant till sitt team som har intresse för ekologisk mat och viljan att jobba i en idédriven organisation!

Om Ekologiska Lantbrukarna

Ekologiska Lantbrukarna är de svenska ekoböndernas samlande kraft. De driver utvecklingen för framtidens lantbruk, livskraftig matproduktion och en frisk natur. De arbetar för att politik, regler och marknad ska vara utformade så att medlemmarna – de svenska ekobönderna – ges de bästa möjligheterna att utveckla lönsamma och hållbara företag. Ekologiska Lantbrukarna är en liten organisation som har höga ambitioner, korta beslutsvägar och ett växande medlemsantal.

Vad blir mina uppgifter?

Som praktikant hos Ekologiska Lantbrukarna kommer du ha två huvudfokus: projektledning och kommunikation. Föreningen driver ett stort EU-finansierat projekt med syftet att återställa marknaden för ekologiska livsmedel efter coronakrisen. De driver även kampanjen “EKO-september” där lantbrukare runt om i landet genomför aktiviteter för att höja intresset för ekologisk mat. I början av praktiken kommer det vara mycket operativ projektledning kopplat till dessa två projekt, t.ex. skapa innehåll till våra digitala kanaler, ha kontakt med involverade lantbrukare, och möta intresserade konsumenter. När september börjar närma sig sitt slut kommer du bli mer involverad i resten av föreningens arbete, framförallt kopplat till kommunikation. Det kan till exempel handla om omvärldsspaning, sociala medier, fotografering och opinionsbildande kommunikation. Dina intressen och förkunskaper kommer påverka dina arbetsuppgifter! Vi ser gärna att du har ett eget projekt under hela praktikperioden, innehållet i det bestämmer vi tillsammans.

För att trivas som bäst i rollen tror vi att du:

  • Har ett stort intresse för ekologisk mat
  • Tycker om att skriva och är bra på att uttrycka dig i text
  • Är van att ta egna initiativ och ansvara för ditt arbete
  • Är social och utåtriktad som inte rädd för att ta kontakt med nya människor
  • Erfarenhet (från t.ex. dina studier) av sociala medier, grafisk design, videoproduktion, fotografering eller annan typ av kommunikationsarbete är meriterande men inget krav.
  • Läser en 15 hp eller 30 hp praktikkurs

Villkor

  • Praktikperiod: Hösten 2021, helst start den 23 augusti för att kunna få en bra intro innan EKO-september drar igång
  • Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier.
  • Arbetsplats: Ekologiska Lantbrukarnas kontor, Franzéngatan 6, Stockholm och på distans. I dagsläget arbetar hela kansliet på distans.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!