Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Kommunikation för demokratiska kompetenser

Vår demokrati som vi känner den utmanas i allt högre utsträckning av faktaresistens, filterbubblor, populism och minskat förtroende för demokratiska institutioner. Nu har du möjlighet att använda ditt intresse och dina förmågor inom kommunikation för stärka demokratisk kompetens hos unga! Med en praktik på Demokratibygget får du ansvar för att underhålla och utveckla den externa kommunikationen och därmed chans att både utvecklas själv och skapa attraktiv kommunikation som kan öka effekten av Demokratibyggets viktiga arbete.

Om Demokratibygget

Demokratibygget är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. De rustar barn och unga med kunskap och verktyg för delaktighet i det demokratiska samhället, genom att stödja kommuner och skolor med bland annat föreläsningar, workshops, metodhandbok och deras Demokratiaccelerator. Demokratibygget arbetar mot visionen att varje individ ska vara rustad med demokratiska kompetenser för att gemensamt forma ett samhälle där alla människor respekteras och uppskattas, har makt och inflytande, möjligheter och framtidstro. Demokratibygget har stora ambitioner och många idéer för att skapa jämlika förutsättningar för att utveckla sina demokratiska kompetenser, men för att kunna nästa steg behöver de hjälp att både underhålla och utveckla sin externa kommunikation.

Vad blir mina uppgifter?

Under din praktik kommer du få möjligheten att ta dig an bredden av de operativa uppgifter som en kommunikatör kan ha på sitt bord. Det handlar om att ansvara för digitala kanaler, exempelvis webbsida och sociala medier, produktion av innehåll, text, video, foto, presentationer m.m.

Du får alltså varierande roll med stora utvecklingsmöjligheter och chans att skapa tydlig, meningsfull och attraktiv kommunikation som kan öka effekten av Demokratibyggets arbete. Förutom du består det operativa teamet av organisationens två grundare, som båda har gedigen erfarenhet både från konsult- och skolvärlden. Samtidigt får du ingå i det större nätverket av sociala entreprenörer och kommunikatörer som sitter på Norrsken House, Europas största hubb för entreprenörer som jobbar med att lösa världens stora samhällsutmaningar.

Vem vi söker

Din utbildningsbakgrund är inte avgörande utan vi är mer intresserade av vem du är, hur du har utvecklat ditt intresse för demokrati och social hållbarhet samt hur du kan bidra till Demokratibyggets team. För att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du:

  • Brinner för social hållbarhet och vill engagera dig för att rusta barn och ungdomar med kunskap och verktyg för delaktighet i det demokratiska samhället
  • Trivs väl med att formulera dig i text och skapa engagerande innehåll för olika kanaler
  • Har god känsla för bild- och formspråk. Erfarenhet av foto, film och grafik samt relevant programvara är meriterande
  • Är flexibel och tar egna initiativ för att komma framåt och skapa resultat
  • Är lösningsorienterad och tycker om att komma med kreativa idéer
  • Arbetar på flytande svenska

Villkor

Praktikperiod: Våren 2020, 20 veckor på heltid (30 hp) med start i januari 2020. Det finns eventuellt möjlighet att göra praktik under kortare perioder.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier
Arbetsplats: Demokratibyggets kontor på Norrsken House i Stockholm.
Handledning: Du handleds av Demokratibyggets grundare.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!