Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Hjälp Stadium kartlägga sina utsläpp

Stadium har satt upp ambitiösa hållbarhetsmål och vill reducera sina koldioxidutsläpp med 50% till 2030. För att lyckas med det arbetar de nu intensivt för att kartlägga alla utsläpp kopplat till deras verksamhet, både direkta och indirekta. Nu söker Stadium dig med kunskap inom databearbetning som vill bli en viktig del av deras hållbarhetsteam och stötta upp i arbetet med minska utsläppen! 

Om Stadium

På Stadium jobbar lagspelare som brinner för försäljning, sport och sportmode. Energi, mod och laganda är några av de grundstenar som gjort att det lilla familjeföretaget från Norrköping blivit en av Nordens största sportkedjor. Men de stannar inte där. Genom innovation och enkelhet fortsätter de att utvecklas med nya koncept, fler produkter och varumärken på marknaden. Tävlingsandan och passionen genomsyrar allt de gör och deras mission är att inspirera och ge fler människor möjlighet till ett aktivt liv.

Stadium har under senaste åren satsat mycket på sitt hållbarhetsarbete och har som mål att reducera sina totala utsläpp med 50% till år 2030. För att nå målet har de bestämt att reducera utsläppen från sina egna varumärken med 50% och vara klimatneutrala i de områden de själva kan direkt påverka (scope 1 och 2) till 2025. Stadium är också med i Swedish Textile Initiative for Climate Action, STICA, där fokus är på att minska textilbranschens utsläpp bland annat i produktion.

Stadium arbetar nu med att kartlägga sina utsläpp och de vill utöka hållbarhetsteamet med en student!

Vad blir mina uppgifter?

Du kommer sitta på huvudkontoret i Norrköping tillsammans med kunniga kollegor och bli en viktig del av Stadiums hållbarhetsteam. Efter att du blivit introducerad till dina arbetsuppgifter kommer du få jobba mer och mer självständigt. Du kommer framförallt arbeta med att fastställa Stadiums basår för CO2-utsläpp genom att:

  • Kartlägga och kalkylera utsläppen i produktion enligt Scope 3 (indirekta utsläpp)
  • Granska och utvärdera data från produktion och externa leverantörer
  • Skriva utvärderingsrapporter

Förutom arbetet med att fastställa basåret så kan du få möjligheten att stötta upp i övriga hållbarhetsarbetet och utifrån din tillgänglighet kan arbetstiden ev. utökas under året.

Vem vi söker

För att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du:

  • Läser en relevant utbildning, tillexempel miljövetenskap eller civilingenjör
  • Är trygg i användningen av Excel och ev. andra databasverktyg
  • Har goda kunskaper inom statistisk dataanalys med en förmåga att kalkylera med varians och konfidensintervall
  • Har en god administrativ förmåga och arbetar med stor noggrannhet
  • Är van att leda ditt eget arbete
  • Det är meriterande om du har erfarenhet, tillexempel från dina studier, av att beräkna klimatfotavtryck enligt GHG Protocol men det är inget krav
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Villkor

Arbetsplats: Stadiums kontor i Norrköping (en dag i veckan), viss möjlighet till arbete på distans
Omfattning: 8-10 timmar i veckan, fram till sommaren 2020 med ev. möjlighet till förlängning
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning hos Stadium
Tillträde: Så snart som möjligt, senast februari 2020

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!