Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Bli hållbarhetscoach för ett hotell i Boden

Nu kan du som student bli hållbarhetscoach för ett hotell! Vi söker 1 student med passion för hållbarhetsfrågor i Luleå med omnejd som under drygt ett år vill vara med och förbättra hållbarhetsarbetet på Nordic Choice Hotels. Din roll är att utvärdera, inspirera, stötta och utveckla! Det här är ett extrajobb för dig som vill få gedigen erfarenhet av praktiskt hållbarhetsarbete.

Om du inte hört talas om Nordic Choice Hotels tidigare

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkedjor som du kanske bäst känner igen via varumärken som Clarion, Comfort och Quality Hotels eller något av de fristående hotellen såsom Yasuragi eller Copperhill Mountain Lodge. Med nästan 14 000 medarbetare, 7,9 miljoner gäster per år, 34 000 rum och 25 procent av marknaden i Sverige och Norge har företaget också ett stort ansvar för att skapa bra och hållbara hotellboenden. Nordic Choice Hotels för ett ambitiöst hållbarhetsarbete, med målsättningen att bli ett klimatneutralt företag. Du kommer att möta engagerad personal, innovativa lösningar och en unik företagskultur, påhejad av ägaren – den excentriske rockstarentreprenören Petter Stordalen.

På ett hotell är vardagen full av praktiska frågor som avgör dess påverkan på omgivningen – allt från val av råvaror i köket till kemikalieanvändning, energiförbrukning, samarbeten med lokala verksamheter och inte minst, mötet med gästen. Nordic Choice Hotels samlar hela sitt ansvarsarbete under parollen ”WeCare” – ett koncept för att bli en inspirerande förebild. Det gäller samtliga 194 hotell i sex länder!

Vad blir mina uppgifter?

Uppdraget går ut på att agera hållbarhetscoach åt ett hotell. Det innebär bland annat att analysera vilka som är hotellets viktigaste miljöfrågor, ge förslag på förbättringar, identifiera nya hållbarhetsmål och hjälpa till att planera för hur de ska nås, skapa engagemang hos personalen, samt att via en internrevision utvärdera hotellets hållbarhetsarbete. Du kommer också få chansen att bidra med ett eget hållbarhetsprojekt på hotellet, genom en konsultinsats.

Hotellets hållbarhetsarbete leds alltid av hotelldirektören, men det praktiska arbetet och ansvaret för genomförande leds av en miljökoordinator. Hen arbetar inte enbart med miljö och hållbarhet, utan har i regel också en annan roll på hotellet, t.ex. receptionist, teknisk chef eller ekonomiansvarig. Här kommer du in i bilden – som hållbarhetscoach blir du en uppskattad resurs som ger hotellet betydligt mer stöd än vad de annars fått! Du kommer att jobba i tre yrkesroller: revisor, coach och konsult. Som revisor granskar du hållbarhetsarbetet, som coach stöttar du hotellets personal att driva och utveckla hållbarhetsarbetet och som konsult bidrar du med din unika kompetens i förbättringsarbetet.

Du kommer utbildas i rollen som hållbarhetscoach genom ett uppstartsevent, arbetsmaterial och coachning från Sustainergies. Arbetet utgår från Nordic Choice Hotels ISO 14001-certifierade miljöledningssystem och KRAV-certifierade ekologiska frukostar, vilket gör att du kommer få gedigen erfarenhet av dessa standarder under uppdraget. Förutom detta finns det även en förväntan på att du kommer hjälpa hotellet inom just ditt expertområde och bidra med nya idéer och engagemang. Du arbetar löpande från december 2019 till januari 2021, den totala arbetstiden om 85 timmar sprids ut över hela perioden.

Mer information och inspiration om jobbet som hållbarhetscoach hittar du på: sustainergies.se/hallbarhetscoacher

Vem söker vi?

Varje hotell är unikt och matchningen mellan dig och hotellet är viktig, därför söker vi många olika profiler och personligheter. Har du utbildning inom eller praktisk erfarenhet av hållbarhet och miljöfrågor? Brinner du för att coacha och inspirera andra? Älskar du att hitta nya innovativa hållbara lösningar som verkligen gör skillnad? För att trivas och utvecklas i rollen tror vi att du:

  • Kan inspirera en affärsverksamhet att göra gott och bidra med egna idéer och engagemang
  • Är nyfiken på hotellbranschen och att arbeta med hållbarhetsfrågor i praktiken
  • Arbetar flytande på både svenska och engelska

Det är även meriterande om du…

  • Har kompetens inom hållbarhetsarbete och har drivit förbättringsprojekt
  • Har erfarenhet av miljöledningssystem eller revision från studier eller praktiskt arbete
  • Har erfarenhet av att coacha eller leda andra
  • Har erfarenhet av hotell- eller servicebranschen

Ett hotell i Boden

Vi söker just nu enbart en hållbarhetscoach för ett hotell i Boden. Om du är intresserad av att arbeta på en annan ort vill vi tipsa dig om att hålla utkik efter ansökan när den öppnar i september nästa år.

Villkor

Period: Du blir timanställd studentkonsult av Sustainergies från och med 2019-12-06 till och med 2021-01-31 med Nordic Choice Hotels som uppdragsgivare.
Omfattning: Totalt 85 h fördelat på hela perioden. Mer om du jobbar med två eller flera hotell.
Arbetsplats: Delvis från ditt hotell, delvis från valfri plats.
Ersättning: Marknadsmässig timlön och villkor enligt kollektivavtal. Du får en hotellnatt på ditt hotell och alla eventuella resekostnader ersatta.

Nyckeldatum för ditt uppdrag

Vi tillämpar löpande urval, sök så snart som möjligt.

Utökad tidslinje

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!