Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Hållbarhetsansvarig på Sibylla

Sibyllakedjan består av cirka 160 restauranger från Kiruna i norr till Trelleborg i söder och nu har du möjlighet att få driva och utveckla kedjans hållbarhetsarbete! Du kommer bland annat få jobba med att fasa ut plastartiklar, ursprungsmärkning av produkter och kommunicera restaurangernas lokala hållbarhetsarbete samt skapa deras fjärde hållbarhetsrapport. Detta är tjänsten för dig som gillar att driva ditt eget arbete, få saker att hända och få med dig människor på tåget.

Om Sibylla

Sibylla är en rikstäckande snabbmatskedja som redan 1932 serverade Sibyllakorven. Sedan dess har sortimentet vidareutvecklas och idag hittar du kompletta menyer med exempelvis korv, hamburgare, halloumi, köttbullar, kyckling, kebab och lokala favoriter. Gatuköken har utvecklats till moderna snabbmatsrestauranger med välutbildad personal och ett genomtänkt koncept för att erbjuda gästen en känsla av att ”komma hem”. Idag finns det ca 160 Sibyllarestauranger från Kiruna i norr till Trelleborg i söder som drivs av enskilda franchiseföretagare. Sibyllas jobbar med hållbarhet utifrån de tre ledorden Människan, Maten och Miljön och släpper under 2019 sin tredje hållbarhetsrapport.

Ditt uppdrag

Som hållbarhetsansvarig på Sibylla blir du ansvarig för att fortsätta driva och utveckla kedjans hållbarhetsarbete med fokus på Människan, Maten och Miljön. Du kommer bland annat jobba med utfasningen av plastartiklar och ursprungsmärkning av produkter. Du är även ansvarig för kedjans hållbarhetsrapportering och för att fortsätta driva arbetet med att mäta, rapportera och minska kedjans hållbarhetspåverkan. Många av Sibyllas restauranger jobbar med social hållbarhet på lokal nivå och en viktigt del i din roll kommer vara att sätta mål kring kommunikationsaktiviteter kopplat till restaurangernas lokala hållbarhetsarbete. Som hållbarhetsansvarig kommer du förväntas att driva ditt eget arbete och ta Sibyllas hållbarhetsarbete till nästa nivå, men du jobbar även i nära samarbete med VD, marknadschef, inköpschef, konceptutvecklare och franchisetagare.

För att trivas och utvecklas i rollen ser vi gärna att du

  • Har gedigen kunskap om hållbarhet, gärna med fokus på mat eller restaurangverksamhet.
  • Har förkunskaper inom miljöledningssystem och/eller hållbarhetsredovisning.
  • Är handlingskraftig, resultatinriktad och drar dig inte för att sälja in egna konkreta förslag och idéer.
  • Är positiv, kommunikativ och uthållig i ditt arbete och vågar stå upp för ditt arbetes betydelse.
  • Arbetar flytande på både svenska och engelska.

Villkor

Arbetsplats: Sibyllas huvudkontor i Sundbyberg. Viss möjlighet till arbete från valfri plats.
Omfattning: Deltid 1-2 dagar/veckan, med målsättning att jobba i två år. Uppstart i juni.
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning som studentkonsult via Sustainergies.

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!