Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Hållbar kommunikationspraktik mot restaurangbranschen

Det senaste året har restaurangbranschen drabbats hårt av pandemin, och nu står branschen inför en nystart. KRAV vill med nya regler bidra till en hållbar nystart för såväl privata restauranger som offentlig sektor. Som praktikant kommer du bistå i arbetet med att ta kontakt med och informera kunder om de nya reglerna samt utvärdera och sammanställa resultatet av projektet.

Uppgifter och erfarenheter under praktiken

Den första januari 2022 träder KRAVs nya regler för restaurang och storkök i kraft. Syftet med de nya reglerna är att de ska vara lättanvända, driva hållbarhetsutveckling och få fler att vilja KRAV-certifiera sig.
KRAV söker en praktikant som vill vara med och bidra i arbetet med lansering av och information om de kommande reglerna för restaurang och storhushåll. Detta inkluderar att i dialog med befintliga och potentiella restaurangkunder och andra aktörer, såsom exempelvis grossister, på olika sätt nå ut med kommunikationen om reglerna för att stärka engagemanget och kunskapen kring en certifiering.

Praktiken består sammanfattningsvis av följande syfte och mål:

Syftet är att bistå i arbetet med att nå ut med KRAVs arbete och möjligheter för restauranger, med fokus på de nya restaurangreglerna. Det kan t ex bestå i att på olika sätt nå ut till och underlätta för branschen, både befintliga och potentiella kunder.
Målet med din praktik är att branschen ska känna till att nya regler finns, hur de ska användas, att de ska uppfattas som en möjlighet till en verklig nystart i ett utökat hållbarhetsarbete samt att fler ska vilja certifiera sig.

Som praktikant kommer du att få förståelse för hållbarhetsarbete och dess möjligheter och utmaningar inom restaurang- och storköksbranschen. Dessutom får du ett utökat kontaktnät inom KRAV och inom både privat och offentlig restaurangsektor. Du kommer även lära dig om KRAVs regel- och marknadsarbete.

Vi söker dig som

• Studerar till kommunikatör eller miljövetare
• Är en van och duktig skribent/kommunikatör
• Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska
• Det är meriterande om du har restaurangerfarenhet

Som person är du:

• Initiativtagande
• Idérik
• Socialt kompetent

Villkor

Praktikperiod: Hösten 2021, 10 veckor på heltid (15 hp) med start i Period 1 (augusti/september 2021)
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: KRAVs kontor, Klostergatan 13 Uppsala. Alt. helt eller delvis på distans beroende på rådande rekommendationer.
Handledning: Du handleds av en kollega på Affärsområde Livsmedel inom restaurang och storkök på KRAV

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!