Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Gör praktik inom hållbar kommunikation

Hur kan vi nå ut med erbjudanden om hållbarhetsjobb till studenter i hela landet? Och hur kan vi bli ännu bättre på att inspirera med tips och goda exempel? Varje månad når Sustainergies ut till tusentals studenter genom våra hemsidor, nyhetsbrev och sociala medier och nu söker vi dig som vill jobba med både text och bild för att skapa smart kommunikation. Vi erbjuder 20 veckors praktik under hösten 2022 och kommer att ge dig unik möjlighet att utveckla dina förmågor och bli en del av Sustainergies växande verksamhet.

Om Sustainergies

Sustainergies utvecklas hela tiden för att fortsätta rusta och rekrytera hållbarhetstalang. Vi vill att den bästa kompetensen på planeten används för planetens bästa! Verksamheten startades av studenter år 2009 och har idag vuxit till en talangfabrik som erbjudit flera tusen unga talanger uppdrag och erfarenheter inom hållbarhetsområdet. Idag erbjuder vi rekryteringstjänster, förmedlar studentuppdrag och praktikplatser, utför bemanningar, leder workshops och utformar projekt i nära samarbete med många av Sveriges ledande bolag och organisationer inom både privat, offentlig och idéburen sektor. Som vår praktikant inom kommunikation kommer du att jobba med vårt team med fem fantastiska kollegor på Norrsken House, Stockholm. Vi finns såklart också på Facebook, LinkedIn och Instagram om du vill veta mer!

Vad får jag göra och lära mig under praktiken?

Som kommunikationspraktikant kommer du att träna på att skapa engagerande innehåll i flera av Sustainergies digitala kanaler, med handledning och i nära samarbete med vår kommunikationsansvarig och med hela vårt passionerade och entreprenöriella team. Ett viktigt mål under din praktikperiod kommer att vara att bidra till vår satsning på att öka vår räckvidd, antalet följare och vårt genomslag. Du kommer att få en varierande roll med stora utvecklingsmöjligheter och chans att skapa tydlig, meningsfull och attraktiv kommunikation som kan öka effekten av Sustainergies arbete.

Du kommer även att få erfarenhet av flera både strategiska och kreativa arbetsuppgifter, så som att planera kommunikationsarbetet, sätta mål, anpassa budskap till målgrupper, skapa presentationsmaterial och PR. Dessutom kommer du att få delta på event, göra trendspaningar, träffa studenter, alumner och företag för att samla inspiration.

Under din praktik kommer du att:

  • Få stort eget ansvar och möjlighet att bygga upp praktiska meriter och portföljprojekt för att kick-starta din karriär. Vi vill hjälpa dig att utvecklas!
  • Få unik insyn i ”hållbarhetssverige” och en boost för ditt professionella nätverk via Sustainergies och vår arbetsplats Norrsken House, Europas största hubb för entreprenörer som jobbar med att lösa världens stora samhällsutmaningar.
  • Ges god handledning genom hela praktikperioden; vi vill ge dig det stöd du behöver för att ta fram och följa upp dina egna utvecklingsmål, träna på projektledning och utforska dina egna drivkrafter.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. I denna roll kommer man att kunna lära sig mycket av uppgifterna på plats, så sök gärna oavsett studieinriktning om du känner igen dig i nedan: 

  • Är en idéspruta som är noggrann i ditt genomförande.
  • Kan planera ditt eget arbete och gillar att överträffa omgivningens förväntningar.
  • Trivs väl med att formulera dig i text och skapa engagerande innehåll för sociala medier.
  • Har god känsla för bild- och formspråk. Erfarenhet av foto, film och grafik samt relevant programvara är meriterande.
  • Är nyfiken på nya trender inom socialt entreprenörskap och hållbar utveckling. Arbetar lika flytande på svenska som på engelska, i tal och skrift.

Det är meriterande om du läser en utbildning inom media, kommunikation, journalistik, marknadsföring eller liknande, eller har tidigare erfarenhet av kommunikationsarbete.

Villkor

Praktikperiod: Hösten 2022, 20 veckor på heltid, alternativt 10 veckor enligt överenskommelse.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom ramen för dina studier.
Arbetsplats: I första hand på Sustainergies kontor på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C i Stockholm. Viss möjlighet att arbeta på distans.
Handledning: Du planerar ditt arbete tillsammans med Sustainergies kommunikationsansvarig och kommer att ha regelbundna reflektioner och utvecklingssamtal under praktikperioden.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!