Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Följ upp Järfälla kommuns miljödiplom med platsbesök

Är du nyfiken på offentlig eller kommunal verksamhet och hur miljöarbetet fungerar i praktiken? Nu kan du få ett relevant extrajobb med Järfälla Kommun under hela hösten 2022, för att hjälpa till att genomföra ett 20-tal platsbesök som en del av arbetet med kommunens miljödiplomering. 

Om Järfälla Kommun

Järfälla är en växande kommun med cirka 80 000 invånare och totalt cirka 4 300 medarbetare i kommunen som erbjuder service till dem som bor och verkar i Järfälla. Arbetet med hållbar utveckling drivs av kommunens miljöstrategiska enhet, med cirka 12 medarbetare i rollerna som miljöplanerare, miljöstrateg, miljösamordnare, energispecialist, energi- och klimatrådgivare, byggmiljösamordnare och kemikaliesamordnare. Nu söker de en student för att stötta arbetet med uppföljning av kommunens miljödiplom genom platsbesök på skolor, förskolor, äldreboenden etc.

Uppdrag och arbetsuppgifter

Du kommer att stötta kommunens miljösamordnare med ett 20-tal platsbesök på olika verksamheter i hela Järfälla Kommun (t ex Jakobsberg, Barkarby och Kallhäll). Alla förvaltningar i Järfälla kommun är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas, vilket exempelvis innebär att samtliga skolor och förskolor ska bidra till att uppnå miljömålen i Barn- och ungdomsförvaltningens gemensamma diplom. Platsbesöken är en viktig del i att säkerställa att miljöarbetet fungerar i praktiken, men också för att främja kontakten med miljöstrategiska enheten, samla in feedback om behov och ge visst stöd till verksamheterna. Bland de teman som följs upp ingår t ex:

 • hantering av kemikalier
 • avfallshantering
 • miljörutiner
 • utbildning
 • hur miljöorganisationen fungerar

Inför uppdraget kommer du att få en introduktion och utbildning med kommunens miljösamordnare, som ansvarar för uppdraget och handleder dig löpande. Du kommer också att få en checklista för platsbesöken och en mall för rapporteringen. Platsbesöken ska bokas med ett lokalt miljöombud, utifrån en färdig lista över prioriterade verksamheter. Arbetet bör starta direkt efter sommaren i augusti, med ca. 1 platsbesök eller mer per vecka.

Uppdraget kommer att ge dig en värdefull erfarenhet av miljörevisioner, samt insyn i hur kommunernas miljöarbete fungerar. Dessutom kan du lära känna arbetet på den miljöstrategiska enheten.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan – för att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du:

 • Har hög miljökompetens genom relevant utbildning inom miljövetenskap eller motsvarande, eller andra relevanta erfarenheter
 • Är intresserad av offentlig eller kommunal verksamhet
 • Är student under hösten 2022 och tillgänglig för att genomföra arbetet på plats i Järfälla
 • Arbetar på svenska på professionell nivå, i tal och skrift

Dessutom är det meriterande om du:

 • Har förkunskaper eller erfarenheter inom miljödiplomering, miljöledning och miljöledningssystem (MLS)
 • Har tidigare erfarenhet av revision/miljörevision
 • Är självgående och trygg i en expertroll, noggrann med sinne för detaljer och stöttande med ett coachande perspektiv

Villkor

Arbetsplats: Arbetet innefattar digitala eller fysiska avstämningsmöten med miljöstrategiska enheten, samt platsbesök på adresser i hela Järfälla kommun (t ex Jakobsberg, Barkarby och Kallhäll).
Omfattning: Arbetet omfattar ett introduktion, ett 20-tal platsbesök och slutrapportering, om totalt ca. 150-200 h. under augusti – december 2022.
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning som studentkonsult via Sustainergies.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!