Extrajobba som vår Social Media Manager

Vi bygger upp Sveriges främsta nätverk av hållbarhetsintresserade studenter och jobbsökande – och nu söker vi dig som vill vara med som Social Media Manager. Du får ett flexibelt jobb vid sidan av studierna med goda möjligheter att slipa på dina kommunikationskompetenser och samtidigt inspirera fler att jobba mer med hållbarhet!

Om Sustainergies

Sustainergies utvecklas hela tiden för att fortsätta rusta och rekrytera hållbarhetstalang. Vi vill att den bästa kompetensen på planeten används för planetens bästa! Verksamheten startades av studenter år 2009 och har idag vuxit till en talangfabrik som erbjudit flera tusen unga talanger uppdrag och erfarenheter inom hållbarhetsområdet. Idag erbjuder vi rekryteringstjänster, förmedlar studentuppdrag och praktikplatser, utför bemanningar, leder workshops och utformar projekt i nära samarbete med många av Sveriges ledande bolag och organisationer inom både privat, offentlig och idéburen sektor. Varje månad når vi ut till tusentals studenter och jobbsökande genom våra hemsidor, nyhetsbrev, sociala medier och events. Nu söker vi en Social Media Manager för fylla alla våra kanaler med innehåll som engagerar och inspirerar. Spana in på Facebook, LinkedIn och Instagram om du vill veta se vad vi pratar om!

Uppdrag och arbetsuppgifter

I rollen som Social Media Manager kommer du att hålla i trådarna för Sustainergies digitala kanaler och löpande schemalägga, skapa och sprida engagerande innehåll. Du blir en viktig länk mellan vår verksamhet och våra målgrupper – där både studentjobb, projektinbjudningar, praktikplatser, heltidsjobb och events kan varvas med tips och annan inspiration. När du har kommit in i rollen är möjligheterna stora att utöka ansvaret med inriktning på att bredda våra kanaler, utveckla vår storytelling eller delta i kampanjer med våra samarbetspartners.

Du får ett roligt och kreativt jobb och arbetar nära hela vårt team under handledning av vår kommunikationschef. Dessutom kommer du att få en unik insyn i ”hållbarhetssverige” och möjlighet att boosta ditt professionella nätverk.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. I denna roll hoppas vi att du kan komma direkt in i arbetet, så för att ha de bästa förutsättningarna är det viktigt att du:

  • Är student med minst 1 år kvar av heltidsstudier i Sverige.
  • Har relevant utbildning inom kommunikation, media, marknadsföring, retorik, journalistik eller  liknande.
  • Har egen närvaro och stor vana av publiceringar på sociala medier.
  • Är nyfiken på nya trender inom hållbarhet och digital kommunikation.
  • Formulerar dig mycket väl i text på både svenska och engelska.
  • Som person bör du också vara självgående för att planera ditt eget arbete, kvalitetsmedveten för att alltid sträva efter förbättringar och nyfiken för att alltid hitta nya perspektiv.

Dessutom är det meriterande med:

  • Erfarenhet av att sköta publiceringar i sociala medier, nyhetsbrev eller hemsidor.
  • Erfarenhet av foto, film och grafik samt relevant programvara så som Photoshop.
  • Vana av publiceringar i WordPress, nyhetsbrev i Mailchimp eller användning av Canva för sociala medier.

Villkor

Omfattning: Omkring 8-12 h/v. löpande från augusti 2022.
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning direkt för Sustainergies.
Arbetsplats: Uppstart föredragsvis på plats hos Sustainergies i Stockholm (Norrsken House), sedan arbete på plats eller på distans efter överenskommelse.

Kontaktperson

Namn: Simon Werbart Flato, Sustainergies

Email: simon@sustainergies.se

Gå direkt till ansökan
Se alla uppdrag

Ansök nu!

Vi ser framemot att lära känna dig bättre! Eftersom vi rekryterar kompetensbaserat tar vi inte emot några personliga brev, istället har vi valt specifika frågor för uppdraget. Alla ansökningar tas emot genom formuläret där du också kan ladda upp CV/LinkedIn-profil.

Gå direkt till ansökan

Deadline: Tillsätts löpande

Vi ser fram emot din ansökan